ZKW Group mění provozního manažera

Stefan Hornivius
Spread the love

Stefan Hornivius (53) převzal 28. srpna 2023 funkci provozního ředitele společnosti ZKW Group GmbH. Narodil se v Německu a ve funkci vystřídal Wolfganga Muhriho, který na vlastní žádost koncem srpna ze společnosti odchází.

Hornivius má více než 25 let manažerských zkušeností v automobilovém průmyslu a přidružených odvětvích. Zastával vedoucí pozice ve společnostech MAN, Siemens VDO (vedoucí oddělení kvality), Continental (vedoucí oddělení průmyslového inženýrství), Leistritz (výkonný ředitel pro technologie) a NIDEC GPM (provozní ředitel skupiny). Dosud byl Hornivius generálním ředitelem společnosti Iskra Mehanizmi, která se specializuje na mechatroniku.

Stefan Hornivius se opírá o dlouholeté odborné znalosti v oblasti průmyslového inženýrství a provozní dokonalosti, jakož i řízení kvality a dodavatelského řetězce. Jeho předchůdce Wolfgang Muhri se chopí nových profesních výzev.

Muhri zahájil svou kariéru ve společnosti ZKW ve Wieselburgu v květnu 2014 jako vedoucí provozního oddělení. Od roku 2016 do roku 2018 byl zodpovědný za továrnu ZKW Lighting Systems ve Wieselburgu jako generální ředitel závodu. Poté byl jako provozní ředitel společnosti ZKW Group GmbH zodpovědný za provoz včetně nákupu, výroby a procesního inženýrství a kvality.

“Rádi bychom Wolfgangu Muhrimu upřímně poděkovali za jeho vynikající práci, prostřednictvím které po dobu devíti let významně formoval a úspěšně rozvíjel společnost ZKW v náročných dobách,” říká Dr. Wilhelm Steger, generální ředitel skupiny ZKW.

O skupině ZKW

Skupina ZKW je specialista na osvětlovací systémy a elektroniku. Jakožto systémový dodavatel je ZKW globálním partnerem automobilového průmyslu.

Skupina vyvíjí a vyrábí produkty na základě svého hesla „Bright Minds, Bright Lights“, které kombinuje jasné mysli s moderními výrobními technologiemi a vyrábí komplexní prémiové osvětlovací a elektronické moduly pro mezinárodní výrobce automobilů.

Mezi její špičkové produkty patří výkonné a nákladově efektivní kompletní LED systémy. Skupina ZKW působí po celém světě v celkem dvanácti lokalitách s inteligentně propojeným vývojem a výrobou. Na konci roku 2022 zaměstnávala skupina kolem 10,000 zaměstnanců a celkový příjem přesáhl 1,4 miliardy eur.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*