Renault Clio měl premiéru na plovárně

Novináře přivítala v Občanské plovárně mluvčí značky Jitka Skaličková, novinku prezentovali produktový specialista Pavel Hykyš a šéf importu Zdeněk Grunt
Spread the love

Šéf Renaultu ČR Zdeněk Grunt uspořádal 30. srpna novinářskou prezentaci a první testovací jízdy s novým modelem Renault Clio v prostorách pražské Občanské Plovárny. Prodej novinky startuje 1. září.

„Clio je zásadním modelem naší značky, motoristé jeho název znají stejně jako jméno Renault a vybavují si reklamu na první verzi se sloganem Made in Paradise. Od roku 1990 se jej ve světě vyrobilo celkem 16 milionů kusů, současná denní výroba činí 1400 kusů ve dvou továrnách ve Slovinsku a turecké Burze. Letos můžeme představit další restyling modelu, který se již objevil u našich dealerů a je k objednání od září,“ uvedl tiskovku Zdeněk Grunt.

„Letošní verze opět míří do segmentu B, kde bude konkurovat například kolínské  Toyotě Yaris nebo mladoboleslavské Fabii. Nabízí tři motorizace včetně LPG pohonu a  fulhybridu, k míní je také sportovní verze Esprit Alpine. Přibyla řada technických vychytávek a nová perleťová barva,“ doplnil produktový manažer značky Pavel Hykyš.

Ceny se pohybují od 383 000 korun do 653 000 Kč za hybridní Esprit Alpine.

„První vozy se již rovnají u našich prodejců, plná výroba modelu naběhne v říjnu a předpokládáme dodávky prvním zákazníkům v prosinci. Kolik vozidel bude k dispozici pro český trh zatím nevíme, tovární kvóty se teprve zpřesňují, ale určitě to bude dost pro uvedení vozu na trh,“ uzavřel Zdeněk Grunt.

Zdroj: Erich Handl, Občanská Plovárna

 

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*