Volkswagen obešel TIER 1 a kupuje čipy přímo u výrobců

Spread the love

Koncern Volkswagen spoléhal v předchozích letech v oblasti čipů  na své dodavatele z úrovně TIER 1. Letos začal nakupovat čipy, u kterých se obává globálního nedostatku, přímo od deseti výrobců, včetně firem NXP Semiconductors, Infineon Technologies a Renesas Electronics.

Automobilka dříve ponechávala nákup čipů na svých dodavatelích součástek. Loni v říjnu však začala uzavírat dohody přímo s výrobci, aby si zabezpečila potřebné dodávky, uvedl Karsten Schnake, který stojí v čele pracovní skupiny koncernu Volkswagenu pro dodávky součástek založené v loňském roce a je rovněž členem představenstva Škody Auto zodpovědným za nákup.

Globální kapacita není dostatečná. Musíme být aktivní,“ uvedl Dirk Grosse-Loheide, který má na starosti nákup u hlavní koncernové značky VW. Globální nedostatek čipů v posledních letech způsobil automobilkám po celém světě rozsáhlé výpadky ve výrobě.

Volkswagen podle Schnackeho zatím neuzavřel dohodu o přímých dodávkách s největším světovým smluvním výrobcem čipů TSMC, ale pravidelně s ním komunikuje o svých potřebách. Schnacke rovněž uvedl, že Volkswagen hodlá ve svých vozech používat méně různých typů čipů, aby tak zjednodušil dodavatelský řetězec.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*