Novináři běželi Gladiatora v Pardubicích

Novinářský tým Ford Motor Company se k překvapení organizátorů ukázal nejen na startu závodu, ale i v cíli!
Spread the love

Pryč jsou časy, kdy novináři na akcích Fordu přechutnávali vína s Martinem Linhartem. Teď se běhá. Česká FMC se letos stala partnerem série závodů Gladiator Race a šéf komunikace značky Petr Burian oblékl motonovináře do trenýrek.

„Ano, žádná auta, tentokrát se bude jednat o testování vlastního motoru a fyzické zdatnosti. Pojďme to protentokrát pojmout úplně jinak. Zvedněme se z té kancelářské židle a třeba i vykročme ze svojí komfortní zóny. Udělejme nejenom něco pro svoje tělo, ale pojďme se vzájemně poznat i trochu jinak. Věřím, že kromě dobrého pocitu a lepší fyzické kondice nám bude odměnou třeba i umístění na stupních vítězů,“ vyzval  na jaře motoristické novináře pro letošní okurkovou sezonu Burian.

Výzva pro okurkovou sezonu

„Hledám devět odvážlivců, kteří společně se mnou vytvoří tým a poběží srpnový závod v Pardubicích,“ oslovil mluvčí Fordu několik desítek žurnalistů.

Nabídl k tomu pravidelné společné tréninky 1x-2x týdně v Praze v jedné z partnerských posiloven závodu.

Přípravu provázely nehody a nemoci

Do tréninku se přihlásilo šest zájemců. Pavel Vondráček v mezidobí spadl z kola a pokousal ho pes. Do tělocvičny se vůbec nedostavil. Sabina Sarkišovová vydržela dva nebo tři tréninky a pak se omluvila ze zdravotních důvodů. Hrozilo, že do finálového závodu půjdou jen tři novináři – Pavel Srp, Martin Jeník a Erich Handl.

Na startu v Pardubicích sedm borců

Pak ale tým posílil Hugo Kottás a na startu GR se v neděli 6. srpna vedle kapitána týmu Petra Buriana nakonec objevilo celkem šest závodníků, kromě jmenovaných ještě Michal Borski a opět uzdravený Pavel Vondráček.

Tahouni týmu: Michal Borski (uprostřed) a Pavel Vondráček s Nikolou (technické zajištění týmu)

„Bylo to peklo, na pěti kilometrech běhu v hustém dešti dvacet překážek včetně přeplavání řeky. Všichni ale závod úspěšně dokončili,“ komentoval průběh akce šéfredaktor Automakers Erich Handl.

Zdroj: Erich Handl, archiv, FB Pavel Vondráček

 

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*