Veletržní palác hostil premiéru Cayenne

Spread the love

Importér značky Porsche představil 27. července 2023 večer modernizované provedení modelu: Porsche Cayenne. Šéf značky Jan Sedláček si vybral pro premiéru Velkou dvoranu pražského Veletržního paláce.

„Před více než dvaceti lety značka Porsche představila revoluční vůz – SUV, do kterého později začala montovat diesel. Tehdy spousta lidí nevěřila, že z toho bude takový úspěch,“ říká Jan Sedláček, výkonný ředitel importu automobilů Porsche ze společnosti Porsche Inter Auto CZ.

„Dnes tady stojíme s novým modelem Cayenne, které je zdaleka nejprodávanějším Porsche vůbec. Tuto třetí generaci Porsche modernizovalo tak výrazně, že bychom mohli mluvit prakticky o generaci nové,“ dodal Sedláček.

„Nový Cayenne je sportovnější, více digitalizovaný a také více elektrifikovaný. Plug-in hybridní E-Hybrid ujede až 90 km čistě na elektřinu a podařilo se nám ho homologovat na EL registrační značky,“ zmiňuje Jan Sedláček některé inovace.

Novinkové luxusní SUV se nadále bude nabízet ve dvou karosářských verzích Cayenne a Cayenne Coupé. Na první pohled se pozná podle omlazeného designu zejména zadní části s animační funkcí 3D LED světlometů, vpředu pak novinku prozradí nové HD Matrix LED světlomety.

Uvnitř upoutá vysoce digitalizovaný koncept zobrazování se třemi displeji: zakřivený 12,6“ panel před řidičem doplňuje centrální Porsche Comunication Management (úhlopříčka 12,3 palce) se streamováním televizí a novinkou je 10,9“ displej pro spolujezdce.

Ten na něm může sledovat třeba videa či nastavovat funkce vozu. Přes všechny inovace Porsche ctí tradice – otáčkoměr zůstává v základním zobrazení uprostřed a startování vozu probíhá stále nalevo od volantu. Inspirace elektrickým modelem Taycan pak prozradí nový volič převodovky vpravo od volantu.

Zdrojem intenzivního potěšení z ostré jízdy je optimalizovaný podvozek s novými dvouventilovými tlumiči ve spojení s mimořádně výkonným pohonem dodávaným ve třech variantách poskytujících maximální výkon od 260 kW (353 k) do 349 kW (474 k).

Motorizace: benzín i plug-in hybrid 

Kromě přeplňovaných benzinových motorů V6 (Cayenne) a V8 (Cayenne S) nechybí ani plug-in hybridní verze Cayenne E-Hybrid s dojezdem na elektřinu až 90 kilometrů a emisemi CO2 pod hranicí 50 g/km. To dovoluje možnost registrovat nové Porsche Cayenne E-Hybrid na značky EL, což dříve možné nebylo. V porovnání s předchůdcem citelně výkonnější motory umocňují pověst modelu Cayenne jako nejsportovnějšího vozu ve svém segmentu.

Nové Porsche Cayenne se nabízí za cenu od 2 248 800 Kč, atraktivnější verze Coupé startuje na 2 357 061 Kč.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*