Volkswagen bere objednávky na nový Touareg

Spread the love

 Český Volkswagen spustil předprodej modernizovaného Touaregu. Zákazníci mají na výběr čtyři stupně výbavy a různé varianty šestiválcových pohonů na naftu nebo benzin včetně plug-in hybridních jednotek eHybrid. Ceny modelu Touareg na českém trhu začínají od 1 699 900 Kč.

„Volkswagen Touareg stojí na samém vrcholu naší široce rozvětvené nabídky modelů v oblíbeném segmentu SUV a modernizovaný Touareg své postavení vlajkové lodi pro nejnáročnější zákazníky potvrzuje dalšími technologickými inovacemi a ještě prémiovějším designem,“ říká Jakub Šebesta, ředitel divize Volkswagen osobní vozy společnosti Porsche Česká republika.

Šéf značky VW Jakub Šebesta

„Navzdory všem změnám však Touareg zůstává ve své podstatě všestranným automobilem pro každodenní provoz, dobrodružné výpravy i nejnáročnější přepravní úkoly. A to vše s úrovní komfortu a bezpečnosti, která snese porovnání s konvenčními luxusními automobily.“

Nový Volkswagen Touareg s pohonem všech kol 4MOTION si mohou zákazníci nakonfigurovat ve stupních výbavy Touareg, Elegance, R-Line nebo R.

Základní Touareg za 1 699 900 Kč je poháněn vznětovým motorem 3,0 litru V6 TDI o výkonu 170 kW. Na opačném konci spektra figuruje sportovní Touareg R s plug-in hybridním systémem eHybrid na základě zážehového motoru 3,0 litru V6 TSI vyladěným na nejvyšší systémový výkon 340 kW. Základní cena je v tomto případě 2 370 900 Kč.

Zlatým středem mohou být pro mnohé zákazníky výbavové linie Elegance a R-Line, v nichž se charakter nového modelu Touareg posouvá více ke komfortnímu (Elegance), resp. sportovnímu (R-Line) pojetí, v závislosti na preferenci klienta. S těmito výbavovými liniemi se pojí také nejširší výběr pohonů, který zahrnuje jednotky 3,0 litru V6 TDI o výkonu 170 kW (pouze R-Line) nebo 210 kW a 3,0 litru V6 TSI o výkonu 250 kW.

Cenový strop pod dvěma miliony

Portfolio pohonů završuje externě nabíjitelný hybridní systém eHybrid se systémovým výkonem 280 kW pro stupeň výbavy Elegance. Základní cena modelu Touareg Elegance je 1 923 900 Kč a model Touareg R-Line (170 kW) začíná na cenovce 1 925 900 Kč.

Základní linie Touaregu zahrnuje v sériové výbavě mimo jiné 18“ kola Cascade z lehké slitiny, 2zónovou automatickou klimatizaci Climatronic, digitální přístrojovou desku Innovision Cockpit s informačním, zábavním a navigačním systémem Discover Pro Max, zadní propojené LED svítilny bez podsvíceného loga VW, základní verzi LED světlometů, zadní kameru Rear View, adaptivní tempomat ACC, asistenční systémy Front Assist, Lane Assist a rozpoznávání dopravních značek, multifunkční kožený volant, systém bezklíčového startování Keyless Go, vyhřívání předních sedadel, elektrické ovládání víka zavazadlového prostoru a paket Konektivita s bezdrátovým propojením telefonu App-Connect Wireless a indukčním nabíjením.

 

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*