Peugeot partnerem Under The Pole

Spread the love

Peugeot se stal oficiálním partnerem podmořského průzkumného programu Under The Pole, který spojuje expedice po světě, vědecký výzkum a osvětu. Značka se tak snaží přispět k lepšímu pochopení a ochraně oceánů. Oba partneři sdílejí vizi, aby výzkum přispíval k ochraně životního prostředí.

Program Under The Pole založili Ghislain Bardout a Emmanuelle Périé-Bardout v roce 2008 ve francouzském městě Concarneau. Se značkou Peugeot ho spojuje ambice využívat vědecké poznatky k ochraně oceánů.

Značka Peugeot se rozhodla k aktivitám programu Under The Pole hmatatelně přispět, a poskytne mu proto dva užitkové vozy Boxer, které budou moci vědci používat pro přepravu veškerého vybavení potřebného k plnění jednotlivých úkolů programu.

Tři mise programu Under The Pole

• Organizovat inovativní expedice po celém světě zaměřené na vědecký průzkum oceánů, zejména v polárních nebo izolovaných oblastech;

• Podporovat vědecký výzkum prostřednictvím programu Deeplife, který si klade za cíl zkoumat podmořskou živočišné lesy v mezofotické zóně (30 až 200 metrů hluboko) a jejich klíčovou roli ve fungování mořského ekosystému;

• Pracovat na osvětě a ochraně oceánů na základě přesvědčení, že znalosti mají smysl pouze tehdy, jsou-li sdíleny.

Peugeot se angažuje v oblasti ochrany životního prostředí

Program Under The Pole poskytuje vědecké poznatky o oceánech za účelem jejich ochrany a Peugeot podobně neustále inovuje, aby co největšímu počtu lidí nabídl čistou, dostupnou a udržitelnou mobilitu, a to s globálním cílem: do roku 2038 dosáhnout nulových emisí uhlíku.

Pro splnění této ambice si značka Peugeot nastolila plán elektrifikace svých produktů:

• 2023: Všechny modely řady Peugeot jsou elektrifikované;

• 2025: Každý model Peugeot bude mít minimálně jednu plně elektrickou verzi;

• 2030: 100 % vozů Peugeot prodávaných v Evropě bude elektrických.

Plán dosáhnout do roku 2038 nulových emisí uhlíku však překračuje rámec celkové elektrifikace modelů Peugeot a zohledňuje také:

• Materiály používané při vývoji a výrobě produktů, zejména používání většího množství recyklovaných materiálů;

• Použitou energii, a to snížením požadavků výroby a jejich stále větším uspokojováním pomocí obnovitelných zdrojů energie;

• Zavedení oběhového hospodářství pro materiály a zboží, od návrhu výrobku až po ukončení jeho životnosti, s co největším využitím přístupu „4R“: Repair (opravit), Remanufacture (repasovat), Reuse (opětovně použít), Recycle (recyklovat).

Na zahájení tohoto partnerství převzali členové týmu Under The Pole 29. června 2023 dva vozy Peugeot Boxer, které budou používat k přepravě svého vybavení na budoucích expedicích. První Peugeot Boxer bude sloužit k tažení potápěčského člunu a převozu veškerého vybavení potřebného pro jednotlivé mise programu. Druhý vůz bude používán k tažení vzdělávacího karavanu Under The Pole napříč Francií. Cílem této iniciativy je zvýšit povědomí o oceánech mezi širokou veřejností.

Příští expedice je naplánována na duben 2024. Zákulisí tohoto vzrušujícího dobrodružství i nadcházející mise lze sledovat na webových stránkách a sociálních sítích obou partnerů.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*