Ford DSFL pro mladé řidiče již počtvrté

Spread the love

Edukativní program automobilové značky Ford – Driving Skills for Life (DSFL) se letos uskuteční v Česku již počtvrté. Studenti středních a vysokých škol si budou moci bezplatně otestovat o víkendu 24. a 25. června v areálu PVA Expo Praha své jezdecké schopnosti.

Samotné akci bude předcházet na vybraných pražských školách série edukativních přednášek o bezpečnosti silničního provozu, které mají za cíl snížit nehodovost mladých řidičů. Přednáškami provede, stejně jako loni, Martin Semerád – bývalý rallye jezdec, zakladatel Driving Academy a hlavní instruktor programu Ford DSFL.

Program Ford Driving Skills for Life slaví v Evropě 10. výročí a během této doby jeho kurzem prošlo více než 50 000 mladých řidičů. V Česku se letos uskuteční počtvrté a prostřednictvím tohoto programu chce Ford lépe připravit začínající účastníky silničního provozu na reálné dopravní situace a naučit je, jak úspěšně zvládat nejčastější krizové scénáře za volantem.

Kurz se zaměří na kritické faktory ovlivňující dopravní nehody na silnicích – ovládání vozidla, rozpoznávání nebezpečí, rychlost, zvládání prostoru, rozptýlení a zhoršenou schopnost řídit. A právě dopravní nehody mladých řidičů patří mezi nejčastější příčiny smrti mladistvých osob ve věku od 15 do 24 let, přičemž ve většině případů jde o nepřiměřenou rychlost, ztrátu kontroly nad vozidlem nebo nepozornost. Na zlepšení této negativní statistiky pracuje právě program Ford DSFL.

Teoretické přednášky na vybraných školách v Praze letos proběhnou třetí týden v červnu a následně vyústí 24. – 25. června v hlavní event – dvoudenní praktický kurz bezpečné jízdy v areálu PVA Expo Praha.

„Cíl projektu DSFL je velmi důležitý – připravit mladé řidiče na reálné situace, se kterými se na silničních komunikacích mohou setkat a zároveň je odradit od neuvážených aktivit. Mezi ně patří například konzumace návykových a psychotropních látek před jízdou. V rámci našeho kurzu si mohou mladí řidiči vše nanečisto vyzkoušet, v bezpečném prostředí mimo dopravní provoz, zábavnou formou a pod vedením našich zkušených lektorů nebo prostřednictvím virtuální reality. Pokud se pak v budoucnu za volantem setkají s nějakou nebezpečnou situací, budou připraveni se s ní úspěšně vyrovnat,“ říká o programu Ford DSFL Martin Semerád, bývalý rallye jezdec a jeho hlavní instruktor.

V letošním roce zahrnují bezplatné školicí linky bezpečnostní aspekty související s řízením elektromobilů a také novou sekci „Bezpečnost v mobilitě“, která se zabývá rozpoznáváním nebezpečí a základy bezpečnosti silničního provozu pro chodce, cyklisty a jezdce na e-koloběžkách, a podporuje tak bezpečnou a udržitelnou mobilitu pro všechny.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*