M Motors uvádí na trh čínské MG 4 Electric

Do ČR od loňska dováží značku MG pražská M Motors
Spread the love

Spojka Karlín hostila 16. května národní premiéru nového elektromobilu v nabídce M Motors, importéra značek Mitsubishi a MG. Šéf importu Kamil Šilhavý uvedl na trh MG 4 Electric. Obchodní strategii nastínil Vladimír Hejna a techniku elektromobilu oblast přiblížil jako obvykle Robin Babický.

MG loni registrovala 410 kusů

Pod britskou značkou MG se v květnu objevily automobily vyráběné v Číně.V Evropě už se jich prodalo za poslední měsíce 44 000 kusů a počet tak předstihl značky Suzuki nebo Jeep.

O dovoz z Číny do Česka se v minulosti neúspěšně pokoušelo už několik importérů, ale teprve společnosti M Motors se to loni skutečně podařilo. Přecházely tomu nezbytné přípravy, budování prodejní a servisní sítě, a výsledkem bylo prvních 410 loni registrovaných kusů, z toho 17 ve verzi Plug-in.

Šilhavý prodal už 1500 kusů, noví dealeři pro MG

Importér, který už do letošního května podle vlastní statistiky umístil na český a slovenský trhu celkově 1500 aut MG, počítá, že by v letošním roce mohl v ČR prodat přes dva tisíce čínských vozidel. K tomu chce přihodit 1000 kusů na Slovensku.

Zaměří se také na firemní klientelu, kde očekává solidní prodejní potenciál. Čínská značka, kterou do Evropy dováží koncern SAIC přes přístav Koper, by se tak mohla v Česku vyšplhat na dvouprocentní tržní podíl.

Už loni měla značka MG k dispozici celkem 19 prodejních míst (hlavně dealeři Mitsubishi) a letos chce přidat další. „Právě tuto středu uzavíráme smlouvu se dvěma partnery a další týden s dalšími dvěma,“ uvedl na tiskovce Kamil Šilhavý.

MG 4 Eklectric pro každého dealera

S elektromobilem MG 4 mají manažeři importu velké plány. „Každý náš dealer obdrží jeden předváděcí vůz, sotva jsme rozjeli reklamní kampaň, už máme stovku objednávek na testovací jízdy. Na trhu vidíme pro relativně levné elektrické auto velký potenciál,“ připomněl šéf marketingu značky Marek Vodička.

Vůz je k mání se dvěma výkonovými variantami, které se liší dojezdem a ve třech výbavách. Elektromobil by měl na jedno nabití překonat 400 km.

MG 4 Electric sází na základní cenu pod 800 tisíc korun a sedmiletou tovární záruku.

 

 

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*