Mazda mění nejvyššího šéfa

Masahiro Moro
Spread the love

Mazda Motor Corporation oznámila, že správní rada navrhla na pozici prezidenta a generálního ředitele Masahira Mora. Střídá Akiru Marumota, který Mazdu na globální úrovni vedl od roku 2018.

Moro (62) nastoupil do společnosti v roce 1983. Před svým nástupem do současné pozice ředitele a výkonného manažera pro komunikace byl v letech 2016‒2021 generálním ředitelem divize Mazda North American Operations. Předtím zastával místo výkonného ředitele zodpovědného za globální marketing a čtyři roky byl viceprezidentem společnosti Mazda Motor Europe.

Kromě toho správní rada Mazdy navrhla na pozici reprezentativního ředitele, vrchního ředitele a finančního ředitele Jeffreyho H. Guytona (56). Ten je v současné době prezidentem a generálním ředitelem divize Mazda North American Operations a výkonným ředitelem zodpovědným za činnost Mazdy v Severní Americe. Předtím Guyton deset let vedl evropskou divizi Mazdy.

Martijn ten Brink, prezident a generální ředitel společnosti Mazda Motor Europe, komentoval tyto změny slovy: „Masahirovi Morovi i Jeffu Guytonovi srdečně gratulujeme. Jsem rád, že se globálního vedení ujmou dva zkušení ředitelé, kteří dobře znají i evropský region.“

„Evropa byla vždy pro Mazdu mimořádně důležitým trhem. V současné době navíc právě tento region rozhoduje o budoucnosti automobilového průmyslu. Nově jmenovaní ředitelé jsou zárukou, že Mazda Motor Corporation bude i nadále udržovat vztahy s evropským regionem a dealerskou sítí.“

Správní rada společnosti Mazda Motor Corporation schválila nové složení ředitelského týmu a podpoří jeho návrh valnému shromáždění akcionářů a následné schůzi správní rady v červnu 2023.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*