Volvo vozilo České lvy na červený koberec

Spread the love

Slavnostní galavečer v pražském Rudolfinu představil nové vítěze Českých lvů a Volvo bylo opět u toho. Nominovaní tvůrci měli při příjezdu k Rudolfinu možnost vystoupit na červený koberec z některého z jeho modelů.

Volvo Cars Czech Republic spolupracuje s Českou filmovou a televizní akademií, jež vyhlašuje a udílí prestižní tvůrčí ceny Český lev, dlouhodobě coby partner večera a generální dopravce.

V sobotu 4. března proběhl v přímém přenosu České televize slavnostní ceremoniál předávání filmových cen Český lev. Večerem, jenž byl koncipován jako ohlédnutí za třicetiletou historií tohoto ocenění, provázel režisér, herec a moderátor Jiří Havelka, předávajícími byli moderátoři předchozích ročníků.

Nejvíce sošek Českého lva na základě hlasování 217 akademiků, kteří vybírali z celkem 32 titulů v 19 statutárních kategoriích, získaly filmy inspirované skutečnými událostmi a osobami – výpravný životopisný snímek o životě hudebního skladatele Josefa Myslivečka Il Boemo (vítěz 6 kategorií) a drama Arvéd (3). Filmy BANGER a Podezření získaly pod dvou cenách a po jedné sošce si z galavečera odnesli tvůrci dalších šesti děl nominovaných za rok 2022.

České lvy za hlavní role získali Klára Melíšková (Podezření) a Michal Kern (Arvéd), ve vedlejších rolích pak zvítězili Martha Issová (Buko) a Marsell Bendig (BANGER).

Za třicetiletou historii Českého lva má na svém kontě nejvíce sošek filmový střihač Jiří Brožek, který ocenění získal devětkrát. S osmi cenami jej následují kameraman Vladimír Smutný a mistr zvuku Pavel Rejholec. Mezi herci kralují se sedmi soškami Ivan Trojan a s pěti Anna Geislerová.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*