Soud zastavil insolvenční řízení s Médeou

Skupina Médea má řadu větví, náveh na insolvenci byl podle dostupných informací na její komunikační divizi
Spread the love

Městský soud v Praze ve čtvrtek rozhodl, že insolvenční řízení s mediální agenturou Médea Jaromíra Soukupa se zastavuje. Insolvenční návrh na Médeu provozovatel multiplexů Cinema City Czech, prodejce kinoreklamy Cinexpress a skupina Knowlimits Group, hlavní konkurence Médey.

Celkově žádaly dlužné částky podle faktur z října 2021 až července 2022, v souhrnné výši 3,5 milionu Kč. Médea posléze všem zaplatila a všichni tři navrhovatelé vzali své přihlášky zpět. Totéž se stalo s následnými přihláškami agentur Media One a W & P Euronova, v souhrnné výši téměř 0,6 milionu Kč.

„Insolvence se nekoná,“ prohlásila Soukupova mediální skupina už v úterý, kdy se dohodla s Knowlimits na urovnání všech dosavadních sporů. Médee se tak na poslední chvíli podařilo odvrátit stejnou hrozbu jako před dvěma lety. I tehdy soud nakonec insolvenční návrh na Médeu zamítl.

Dvě hodiny poté, co soud tento čtvrtek zveřejnil usnesení o zastavení insolvenčního řízení, se v rejstříku objevila ještě šestá přihláška, a to od mediálního domu Economia Zdeňka Bakaly.

Ta se domáhá dlužných částek v součtu stejně vysokém, jako byly přihlášky všech tří navrhovatelů. Economia žádá zaplatit celkem 3,5 milionu Kč, a to za inzertní plnění na základě faktur z druhé poloviny loňského roku plus úroky z prodlení.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*