Tesla chce postavit závod v Mexiku

Spread the love

Tesla postaví závod ve městě Monterrey v mexickém státě Nuevo León. V úterý to oznámil mexický prezident Andrés Manuel López Obrador, který o podmínkách výstavby o den dřív telefonicky hovořil s šéfem automobilky Elonem Muskem.

Podle zdroje agentury Reuters obeznámeného se situací bude investice do továrny na počátku činit zhruba miliardu dolarů (přes 22 miliard Kč) a v dalších fázích by se její celková výše mohla vyšplhat až na deset miliard dolarů.

„Bude to představovat velkou investici a velmi mnoho pracovních míst,“ uvedl mexický prezident. Investici popsal jako „automobilovou továrnu“, která bude „velmi velká“. Musk již v uplynulých měsících avizoval, že Tesla představí plány na novou továrnu.

Monterrey je průmyslovým centrem na severovýchodě Mexika. V minulosti se prezident stavěl proti výstavbě závodu ve státě Nuevo León odmítavě. V regionu je totiž nedostatek vody a prezident ještě minulý týden říkal, že pokud bude v oblasti málo vody, Tesla tam stavět nebude. Nyní ale firma podle prezidenta nabídla sérii závazných návrhů, jak problém s vodou řešit.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*