Škoda Group s novou manažerkou

Spread the love

Na pozici Chief Financial Officer (CFO) Škoda Group se vyhoupla v lednu manažerka s více než 25 lety zkušeností na vedoucích pozicích zejména v oblasti financí.

Ve Škoda Group má- Libuše Jurečková (59), na starosti řízení finančních činností skupiny a je zodpovědná za finanční plánování a sledování finančních toků a jejich kontrolu.

„Jsem rád, že mohu přivítat Libuši Jurečkovou ve Škoda Group. Do skupiny přináší znalosti z mezinárodního prostředí, dlouholetou praxi s finančním plánováním a reportováním. Jako velmi zkušená manažerka se silnou orientací ve finančních záležitostech významně přispěje k definování budoucnosti skupiny a její úspěšné transformaci,“ říká Didier Pfleger, CEO Škoda Group.

Jurečková vystudovala ekonomii a finance na Vysoké škole Báňské v Ostravě. Od roku 2004 působila 14 let ve vedoucích pozicích v oblasti financí ve společnosti ABB, a to jak v rámci České republiky, tak v zahraničí.

Následně strávila rok na pozici Group Controller ve společnosti Quant Service a poté působila i jako finanční ředitelka pro nefiremní zákazníky ve Vodafone.

V neposlední řadě zastávala čtyři a půl roku roku pozici Group Chief Financial Officer ve skupině ČEZ v Rumunsku.

 Škoda Group

Mezi výrobky Škoda Group patří především nízkopodlažní tramvaje, elektrické lokomotivy, příměstské vlakové jednotky, soupravy metra, elektrobusy a trolejbusy, ale i řídicí a pohonné systémy pro dopravní systémy. Škoda Group má v České republice několik výrobních areálů a jeden také ve Finsku. Obchodní jednotky má pak skupina také v Německu, Maďarsku a dalších zemích.

Ve svých společnostech zaměstnává přes šest a půl tisíc lidí. Jen díky vysokým investicím do výzkumu a vývoje může Škoda Group přicházet pravidelně s novými a moderními produkty, které si úspěšně nacházejí své místo na zahraničních trzích. Do výzkumu a vývoje investovala v roce 2021 celkem 2,08 miliardy Kč.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*