Marek Stoniš končí jako šéfredaktor Reflexu

Spread the love

Do čela vydavatelství  Czech News Center se nedávno vyhoupla Martina Říhová a z firmy už letí první šéfredaktor. Marek Stoniš, dosavadní šéf časopisu a jeho webu, po dohodě odchází. Dočasného vedení obsahové části titulu se ujímá jeho hlavní editor a jeden z komentátorů Viliam Buchert. V řízení zůstává také šéf redakce Václav Friedmann.

„Náš obsah musíme adaptovat na vývoj a neustálé změny na mediálním trhu. To není žádnou novinkou. Proto se v Czech News Center už nějakou dobu vedla diskuse, jak ještě více podpořit rozvoj i v Reflexu, a to nemluvím jen o jeho digitální části. Má sice kolem sebe vybudovanou pevnou komunitu, ale musí cílit i na nové čtenáře, potažmo fanoušky, a ty oslovovat svým kultovním obsahem. S tím souvisí nové formáty, nápady a impulsy, které jsou k tomu potřeba. A proto jsme se s Markem Stonišem dohodli, že musíme dát této značce širší směr,“ prohlásila nová šéfka vydavatelství.

Podle ní bude Stoniš s vydavatelství spolupracovat už jen „na některých vybraných obsahových projektech“, sám končící šéfredaktor slibuje „několik velkých obsahových projektů“.

Stoniš jako šéfredaktor Reflexu působil šest let, od roku 2016. Do redakce přišel už v roce 2008. Předtím prošel tituly regionálními (Moravskoslezský denRegion) i celostátními (Český deníkLidové novinyMF DnesInstinktStrategie), působil i v televizích Nova a Barrandov. Jedním z posledních jeho výrazných rozhodnutí v čele Reflexu bylo náhlé zrušení letitého komiksu Zelený Raoul.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*