Volvo letos v Česku cílí na 2450 aut

Spread the love

Šéf Volvo Cars Czech Alican Emiroğlu sezval 15. prosince novináře na švédskou ambasádu v Praze na oslavu svátku sv. Lucie. Hovořil o letošních výkonech značky, hosty pozdravil také velvyslanec J. E. Fredrik Jörgensen.

Emiroğlu spojil poslední dvě desetiletí svého profesionálního působení se značkou Volvo, český import vede od listopadu 2020.

Předtím od roku 2016 zastával pozici obchodního ředitele Volvo Car Turkey, v roce 2018 rozšířil svoji zodpovědnost jako obchodní a provozní ředitel všech importérů v rámci regionu EMEA.

„Poslední dva roky zažívá Volvo v Česku období prodejní stability, i když nás podobně jako jiné značky trápí logistické problémy. V roce 2021 jsme dosáhli na velice příznivý výsledek 2500 registrovaných aut, letos na toto číslo kvůli nedostatku aut z výroby těsně nedosáhneme. Počítám s celoročním prodejním výsledkem zhruba 2450 kusů,“ přiblížil šéf importu letošní statistiky.

V roce 2023 by chtěl dosáhnout na 3000 kusů a vyrovnat se tak některým konkurentům v segmentu prémiových vozů.

Prodejní síť značky Volvo letos čítá 14 partnerů, kteří provozují celkem 18 prodejních míst. V příštím roce má přibýt servisní místo v Hradci Králové.

Jeho Excelence J. E. Fredrik Jörgensen

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*