Mazda svolává v Evropě téměř 150 000 aut

Spread the love

Japonská Mazda chystá svolávací akci několika modelových řad kvůli problémům s palivovým čerpadlem. Svolávací akce se celosvětově týká 529 964 vozidel, z nichž je 148 651 registrováno v Evropě.

Jedná se o modelové řady Mazda2 (DJ/DL), Mazda3 (BM/BN), Mazda6 (GJ/GL), Mazda CX-3 (DK), Mazda CX-5 (KF), Mazda CX-8 (KG), Mazda CX-9 (TC) a Mazda MX-5 (ND), z období výroby od října 2017 do května 2020.



Kvůli mikrotrhlinám může dojít k vniknutí paliva do oběžného kola palivového čerpadla a k jeho bobtnání a deformaci. Deformované oběžné kolo by se mohlo následně dostat do kontaktu s okolními částmi a zablokovat se. To by vedlo k zastavení motoru z důvodu přerušení dodávky paliva.

Tento problém se již vyskytl i u jiných japonských výrobců. Více či méně rozsáhlé svolávací akce na různých trzích už kvůli palivovému čerpadlu vyhlásily automobilky HondaSubaruSuzuki a Toyota.

U postižených vozů bude palivové čerpadlo vyměněno. Podle německého zastoupení Mazdy zatím nebyli majitelé informováni. Známa zatím není ani doba trvání opravy, ani kód svolávací akce. V USA budou dopisy vlastníkům rozeslány na začátku roku 2022.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*