Louda investuje do Vrbové Lhoty miliardu

Pavel Louda (uprostřed) a ředitel projektu Robert Imling (vlevo) sází Masarykovu lípu v areálu Vrbová Lhota
Spread the love

Náklady na realizaci projektu logistického centra ve Vrbové Lhotě u Poděbrad, které staví Auto Louda, přesahují jednu miliardu korun. Víc než 60 procent této částky zajišťují pomocí klubového financování Raiffeisenbank a Česká spořitelna.

“Železobetonový skelet už máme skoro hotový, počítáme s dokončením celé stavby v lednu 2024, tedy přesně dva roky od položení základního kamene,“ uvedl ředitel projektu Robert Imling ze společnosti Louda Auto. Připomněl, že stavbu řídí dceřiná společnost Louda Reality.

V areálu multifunkčního logistického centra osobních vozů o rozloze devět hektarů se bude nacházet prodejní galerie, zákaznický servis, prostor až pro pět tisíc vozů nebo dobíjecí stanice pro elektromobily.

Společnost Louda Auto si od areálu slibuje centrální logistickou i obchodní podporu. Podstatná bude i úspora přepravních nákladů a snížení produkce skleníkových plynů, protože díky centrálnímu skladu ve Vrbové Lhotě se sníží potřeba převážení vozů mezi 33 autosalony Louda Auto.

Společnost už také zahájila nábor budoucích pracovníků, celkem zde vytvoří okolo 100 pracovních míst. Budoucí zaměstnance čeká zaučení na stávajících autosalonech Louda po celé republice.

Díky strategickému umístění přímo u exitu 35 dálnice D11 se nám hlásí zájemci nejen z blízkého okolí, ale z celé spádové oblasti této rychlostní komunikace, kteří chtějí být u vzniku projektu, jenž nemá v Evropě obdoby,“ konstatoval Robert Imling.

Připomněl také, že okolí stavby průběžně prochází citlivou rekultivací. Propojení s okolní krajinou napomůžou projektované klidové zóny s nově vysázenými stromy. Speciální místo mezi nimi bude mít potomek Masarykovy lípy z Pražského hradu, jejíž sazenici získal majitel společnosti Pavel Louda v dobročinné aukci Nadace Partnerství, která vrací památné stromy do české krajin,

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*