Hyundai chystá softwarově definovaná vozidla

Spread the love

Hyundai Motor Group oznámil iniciativu k propojení všech svých budoucích aut do systému, který umožní aktualizace a vylepšení po internetu. První vozy s novým operačním systémem, který toho bude schopen, mají začít přicházet už v příštím roce.

Koncern Hyundai Motor Group, kam spadají značky Hyundai, Kia a Genesis, ohlásil obří investici ve výši 18 bilionů wonů (319,3 miliardy korun) do transformace všech svých aut na „softwarově definovaná vozidla“. Hlavním benefitem má být možnost udržovat i starší auta na špičkové úrovni po stránce technologií.

Ovšem ne až tak starší. Gros této funkčnosti je nový systém vozidel, označený jednoduše „Operační systém propojených aut“ (CCOS, Connected Car Operating System). Ten mají nové vozy koncernu dostávat od příštího roku. Do roku 2025 ho budou mít všechny nové hyundaie, kie a genesisy, píše automobilka v tiskové zprávě.

Ten umožní dálkové aktualizace softwaru, které jsou už dnes běžné u řady jiných značek. Nejznámější je možnost takovýchto dálkových úprav u automobilky Tesla.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*