Ženevský autosalon nahradí výstava v Dauhá

Spread the love

Organizátoři ženevského autosalonu oznámili zrušení největší evropské motor show pro rok 2023, již počtvrté v řadě. Nahradit by ho měla výstava v katarském Dauhá. Jaké jsou důvody?

Výstava naposledy otevřela brány v Ženevě v roce 2019, v roce 2020 už byla téméř připravena, ale její konání znemožnila nastupující epidemie covidu.

„Obchodní rizika pořádání akce pro rok 2023 převážila nad možnými výnosy,“ sdělila nadace, která pořádá zmíněný veletrh.

„Vzhledem k nejistotám v globální ekonomice a geopolitice, stejně jako rizikům spojeným s vývojem pandemie, se organizátoři rozhodli zaměřit výhradně na plánování akce pro rok 2023 v Dauhá,“ okomentoval situaci Maurice Turettini, prezident Comité permanent du Salon international de l’automobile de Genève.

Budoucnost autosalonu pořádaného v Ženevě je velmi nejistá, přestože se zde akce koná už od roku 1905 (s menšími přestávkami). Většině návštěvníkům, kteří se rozhodnou odcestovat do Kataru, se tento výlet celkem výrazně prodraží.

Počínaje letenkami, konče ubytováním. Například zpáteční letenky z Prahy do Dauhá vyjdou nejlevněji zhruba na 15 tisíc korun. Připočteme-li k tomu i ubytování, stává se z ženevského autosalonu pro běžné smrtelníky celkem nereálná kratochvíle.

Na druhou stranu by „katarský“ autosalon měl údajně přinést jedinečné a originální zážitky. Zejména díky úzké spolupráci s Qatar Tourism, o které pořadatelé nyní hovoří. Pokud vše půjde podle plánu, proběhne autosalon v listopadu roku 2023.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*