SEAT dementoval ukončení výroby aut

Spread the love

Kauzou dne je dění kolem SEATu.  Podle některých zdrojů se má španělská značka soustředit jen na mikromobilitu a výrobu aut převezme spřízněná značka CUPRA. SEAT tyto informace dementoval.

Uvedená média se odvolávají na rozhovor šéfa značky VW Thomase Schäfera pro britský Autocar. Když byl v pondělí Schäfer na mnichovském autosalonu tázán na budoucnost Seatu, řekl: „Budoucností Seatu je Cupra.“

Schäfer uvedl, že stávající modely Seatu se budou i nadále vyrábět ve svých současných životních cyklech, ale značka nakonec dostane jinou roli.

Jméno Seat zůstane a nebude vyřazeno a Schäfer řekl, že koncern Volkswagen „pro něj najde jinou roli“. Značka se místo toho pravděpodobně zaměří na jiná vozidla a řešení mobility, jako jsou elektrické skútry, jak to začalo dělat se Seatem Mo.

Záměr, aby Cupra nahradila roli Seatu, byl podle Schäfera v plánu koncernu již dávno, ale úspěch Cupry tento postoj jen upevnil.

Thomas Schäfer

Dementi SEATu

Automobilka později slova Schäfera mírnila s tím, že například hodlá modernizovat modely Ibiza, Arona a Leon. „Hodláme nabízet plug-in hybridní a úsporné vozy až do konce éry spalovacích motorů,“ uvedla automobilka.
Ještě silnější vyjádření nám zaslal český import SEATu: „V některých médiích se objevily nepřesné informace, fakticky je značka silnější než kdy jindy,“ uvedla firma s tím, že aktuálně chystá nové verze řady modelů.

Cupra začala jen jako označení verzí výkonných seatů, v roce 2018 se ale formálně oddělila. Nejprve šlo o přeznačkování výkonných verzí seatů a v roce 2020 uvedla na trh první samostatný model, crossover Formentor. Cupry poté dostaly i motory z běžných verzí seatů, už tak nejde jen o nejvýkonnější z řady.

Zdroj: novinky.cz, SEAT

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*