AutoSAP měl valnou hromadu ve Škodě

Spread the love

Po 3 letech on-line meetingů AutoSAP se letošní, 94. zasedání valné hromady Sdružení automobilového průmyslu, konalo opět fyzicky, tentokrát na půdě Škody Auto.

Zprávu o činnosti Sdružení v roce 2022 a vize na rok 2023 představil prezident Martin Jahn. Mimo výzev, kterým český autoprůmysl čelí, zmínil i odpovídající aktivity, kterým se AutoSAP v proběhlém roce věnoval a bude i nadále. Nejde jen o CZ (ceny energií,…) a EU regulace (Euro 7/VII, CO2,…), ale i workshopy pro členy, sdílení know-how v rámci restartovaného jednání divizí, projekty na vzdělávání zaměstnanců, networkingové akce jako Automotive Leaders Forum či obchodní setkání jako mezinárodní dodavatelská konference CEE Automotive Supply Chain 2022 a řada dalších.

S osobními pohledy na aktuální složitou situaci přispěli i viceprezidenti AutoSAP Miroslav Dvořák, Dr. Robert Kiml a Petr Mašek.

Téma cen energií jednáním rezonovalo a Pavel Šolc, člen představenstva Skupina ČEPS přítomné seznámil jak s podrobnějším fungováním trhu s energiemi, tak i s výhledem dalšího vývoje české elektrizační soustavy.

Jaká opatření proti vysokým cenám energií pro období 2022-2023 přichystala vláda ČR představil ve svém vystoupení náměstek sekce průmyslu Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky Eduard Muřický.

Faktory aktuálního vývoje ekonomiky – zpomalující inflaci, sníženou spotřebu, nízkou míru zadlužení a nebezpečné tempo přiblížili v rozhovoru viceguvernér Česká národní banka Marek Mora a předseda správní rady The Aspen Institute Central Europe ivan Hodac.

V závěru valné hromady v řadách AutoSAP přivítal také tři nové členské firmy: Hronovský s.r.o. , zastoupenou panem Karel ProchazkaKIEKERT-CS, zastoupenou panem Tomášem Krajsou a Strojmetal Aluminium Forging.

Zdroj: Linked-in

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*