BMW Group chystá bateriové centrum

Spread the love

Kompetenční centrum pro výrobu bateriových článků BMW Group (CMCC) v Parsdorfu se krok za krokem připravuje na zahájení provozu. Již za několik měsíců zde bude na ploše přibližně 15 000 m2 pracovat více než 80 zaměstnanců.

Vzhledem ke složité technologii bude výroba bateriových článků v Parsdorfu uváděna do provozu postupně. V současné době se instalují a spouštějí systémy pro výrobu elektrod.

Vzhledem ke složité technologii bude výroba bateriových článků v Parsdorfu uvedena do provozu ve dvou fázích.

V úvodní fázi budou instalovány a spuštěny systémy pro výrobu elektrod. V této fázi se budou dávkovat a míchat suroviny, jako je grafit a oxidy niklu pro bateriové elektrody. Poté bude následovat potahování kovových fólií a konečné lisování.

Ve druhé fázi budou instalovány systémy pro následnou montáž a tvorbu článků. V této fázi se elektrody zpracovávají s ostatními dílčími komponenty a vzniknou bateriové články, u nichž se kontroluje jejich kvalita. Celý proces spouštění bude trvat rok.

V Parsdorfu se práce zaměří také na výrobní postupy a systémy, které lze využít ve standardní sériové výrobě. BMW Group bude v této továrně vyrábět vzorky bateriových článků pro novou generaci bateriových technologií, které se budou používat v modelech NEUE KLASSE.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*