Tatra Trucks loni prodala 1277 vozů

Spread the love

Kopřivnická Tatra Trucks za rok 2021 dokázala prodat více vozů, než plánovala. Zákazníkům dodala celkem 1277 aut, získala také armádní zakázky v zemích NATO, zahájila vývoj vozu s vodíkovým pohonem, ale také oslavila deset let trvání produkce modelové řady Tatra Phoenix.

V roce 2020 (předloni) Tatra navzdory pandemické situaci nezastavila ani na den výrobu, a i díky tomu splnila svůj plán a prodala 1186 vozidel.

Na rok 2021 Tatra Trucks plánovala prodej 1220 kusů vozů, tento počet se jí nakonec podařilo navýšit, když zákazníkům dodala 1277 automobilů. Z tohoto počtu přibližně 40 procent putovalo na trhy v Česku a na Slovensku, zbytek byl určen na export. Co se týče poměru vyrobených vozů rozdělených do hlavních segmentů, 40 procent odebrali zákazníci v civilní sféře, 10 procent bylo určeno pro záchranné složky a 50 procent automobilka dodala v rámci armádních zakázek.

„Tatra měla loni velmi úspěšný rok a tento trend by měl pokračovat i letos vzhledem k tomu, že registrujeme silnou poptávku zákazníků po našich jedinečných vozidlech,“ sdělil Pavel Lazar, generální ředitel a předseda představenstva společnosti Tatra Trucks, a dodal: „Minulý rok jsme získali i průlomové vojenské zakázky v Belgii a Německu, které nám mohou zásadně pomoci prosadit se v širším měřítku v prostředí armád NATO.“

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*