Barum Rally letos s rozpočtem 31 milionů

Spread the love

Sál Grand Prix Autoklubu ČR hostil 8. srpna tiskovou konferenci k nadcházejícímu ročníku Barum Czech Rally Zlín a MORKUS MORAVA FIA Mistrovství Evropy v autokrosu v Přerově. Časopis Automakers se ptal na finanční zajištění Barumky.

Organizátoři seznámili novináře deset dní před konánim rally s aktuálnim stavem příprav letošniho 52. ročniku závodu (18. – 20. srpna 2023), který se pojede opět jako součást serialu FIA Mistrovstvi Evropy jezdcu v rally (ERC) a zároveň jako PSG Mistrovství České republiky v rally 2023 (MCR).

Jedenáct dnů před startem pořadatelé odtajnili seznam přihlášených posádek, na start se může postavit celkem 114 posádek z 22 států.

Akci letos dotuje Národní sportovní agentura

Na rozdíl od loňského roku, kdy na tiskové konferenci ještě padaly dotazy na nedostatečné finanční zajištění akce, letos peníze jsou.

„Barumka před covidem hospodařila s rozpočtem kolem deseti miliónů korun, po příchodu promotéra se rozpočet zvětšil na 31 milionů korun. Z toho přes 12 milionů korun letos profinancuje Národní sportovní agentura, zbytek přijde od sponzorů, vstupného, startovného a dalších zdrojů,“ řekl nám ředitel závodu Jan Regner.

Barumce finančně očividně prospěla skutečnost, ře Česko letos nepořádá žádné mistrovství světa, a tak zbyly prostředky na jindy opomíjený motorismus.

Vedle barumky dostali novináři také informaci k MORKUS MORAVA FIA Mistrovství Evropy v autokrosu v Přerově, setkaní se zůčastnil Mgr. Jakub Vymazal – hlavni organizator závodu.

Erich Handl, TK Autoklub ČR

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*