ČOI pokutovala autobazar AutoESA

Spread the love

Česká obchodní inspekce (ČOI) uložila autobazaru AutoESA pokutu za sérii přestupků. Inspektoři je odhalili v roce 2021 a 2022 a to jak v internetovém obchodě bazaru, tak na jeho prodejní ploše. Informace přináší Kverulant.org díky svému dotazu dle zákona o svobodném přístupu k informacím.

Aktuální pokuta 400 000 korun, kterou ČOI vyměřila AutoESA, není jediným reputačním problémem bazaru.

Doplňkové služby

V listopadu 2021 si zástupce ČOI v areálu pražské pobočky AutoESA vybral Opel Astra s cenovkou 256 000 Kč. Jenže když šel podepsat smlouvu o koupi, cena auta se zvedla – objevily se totiž “doplňkové služby” za téměř 7000 korun. Prodejce jednak nedokázal specifikovat co přesně pojem znamená, a co hůř, bez těchto služeb se vůz nedal pořídit. Jde o klamavé obchodní praktiky, konstatuje ČOI.

Nehavarovaný vůz s dvouzonovou klimatizací?

Zdražení vybrané astry při podpisu smlouvy bohužel nebylo jediným přestupkem. Prodávající v inzerci i při prohlídce vozu zapomněl sdělit, že vozidlo bylo opravené po havárii. Objevilo se to až při podpisu kupní smlouvy. V příloze smlouvy, v protokolu o stavu vozidla se navíc ukázalo, že vůz žádnou (inzerovanou) dvouzónovou klimatizaci ani vyhřívaná sedadla nemá. V protokolu se navíc autobazar zřekl odpovědnosti z funkce řady důležitých komponentů: imobilizéru, katalyzátoru, filtru pevných částic, zádržných systémů, airbagů, sedadel, zařízení LPG/CNG, výhřevu skel, zrcátek, klimatizace i rádia.

Neexistující vozy

Od listopadu 2021 až do února 2022 si pak na ČOI dělali printscreeny z webové nabídky AutoESA. To proto, že je se zajímali o modrou, pak taky třeba bílou oktávku jindy o stříbrný jindy zase modrý passat. Vždy šlo o auto byla s atraktivní výbavou a nejspolehlivějšími, zároveň úspornými motory, zároveň s nízkými nájezdy kilometrů a samozřejmě za super peníze. Jak už tušíte, tato auta nebyla k dispozici – ovšem bazaristé umně nabídli stroj cca „velmi podobný”.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*