Auto roku 2024 odstartuje v říjnu

Pracovní skupina ankety sestavená ze zástupců SDA a novinářských klubů: Vlado Rybecký, Petr Horák, Josef Pokorný, Karel Beránek, Tomáš Hyan, fotil Erich Handl, (omluven Michal Busta)
Spread the love

Svaz dovozců automobilů připravuje další ročník ankety Auto roku v ČR. Na jaře nominoval odbornou porotu a 17. července se sešla pracovní skupina k termínům jednotlivých etap soutěže.

Anketa se v minulých ročnících občas dostala do časového skluzu, letos chceme s její přípravou začít včas, řekl našemu časopisu tajemník SDA Josef Pokorný s tím, že ročník 2024 nebude organizovat najatá agentura, ale sám svaz.

Zároveň se vznikem odborné poroty začínají pracovní skupiny dotvářet konečnou podobu ankety, včetně termínů jednotlivých fází.

Termíny jednotlivých fází ankety

Termín vyhlášení ankety navrhla pracovní skupina na říjen s tím, že do 20. prosince budou známi finalisté ankety a celkový vítěz bude pak oznámen v únoru 2024.

V diskusi pracovní skupiny byly také termíny testovacích jízd pro porotce. Návrhy byly nato předloženy výkonnému výboru svazu.

„Mějme zároveň na paměti, že anketa, stejně jako Svaz dovozců automobilů, oslaví v příštím roce své 30. výročí,“ připomněl Josef Pokorný.

K slavnostnímu vyhlášení vítěze – Auta roku 2024 v ČR dojde začátkem února. Připomeňme, že úřadujícím vítězem je Honda Civic e:HEV.

Vůz roku bude volit odborná porota čítající 20 členů zastupujících 20 různých médií.

Porota ankety Auto roku 2024 v České republice

Běhal Ondřej Autosalon.tv
Borský Michal CNN Prima News
Busta Michal Business Car
Dittrich Lukáš Autoforum
Hanke Petr Automobil Revue
Holeček Petr Metro / idnes.cz
Hyan Tomáš TH Auto
Káňa Leoš Svět motorů
Kolman Stanislav Auto.cz
Kvášová Sabina Žena v autě
Lažanský Milan Novinky.cz
Majurník Jan Garáž.cz
Mička Jan Autorevue.cz
Müller Martin MM Automotive
Pecák Radek Deník.cz
Rejlek Jakub Faster / Auto svět
Rybecký Vladimír Autoweek
Šidlák Martin Flotila
Srpová Eva Hospodářské noviny
Tomíšek Marek

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*