Renault sezval porotce COTY do Guyancourtu

Spread the love

Renault sezval 5. července vybrané novináře do svého vývojového ústředí v Guyancourtu na jihozápadním předměstí Paříže k exkluzivní prezentaci pro členy poroty volící evropský Vůz roku (Car of the Year). Představil jim tam všechny své modely pro dalších několik let.

Viděli jsme tak třeba facelift stávajícího Clia, následnický Captur i několik dalších nových typů, zatím značených trojmístnými písmennými kódy, popsal akci pro Automakers český člen COTY Jirka Duchoň.

Vesměs jde o SUV a crossovery různých velikostí a tvarů, ovšem překvapivě nikoli elektrické, ale „full hybridní“: u Renaultu jsou zkrátka připraveni na všechny alternativy budoucího vývoje, přičemž spoléhají zejména na zdařilý čtyřválec H5H. Přímovstřiková „třináctistovka“ ze společného vývoje s mercedesem se hodí i pro kombinaci s různými druhy elektrifikovaných pohonů, s nimiž dokáže být mimořádně efektivní a je příslibem i pro řadu dalších roků.

Stěžejním bodem COTY programu však byla předpremiéra typu Scenic. Jde o elektromobil vycházející z platformy Renault-Nissan CMF-EF. Blízko má zejména k Nissanu Ariya, takže je uvnitř citelně prostornější než stávající elektromobil Megane E-Tech, ovšem při zachování všech předností včetně kompaktního elektrického pohonu soustředěného vpředu. Tedy s na minimum zkrácenými kabely a objemným prostorem pro zavazadla.

„Navíc jsme dostali příležitost seznámit se se stylovými elektromobily R5 a R4, esteticky připomínajícími legendární „klasiku“. Dobrou zprávou je, že cenově budou oba tyto typy situovány pod elektrický Megane E-Tech,“ uzavírá Duchoň.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*