BMW nabízí Smartglasses pro motorkáře

Spread the love

BMW Motorrad představuje chytré brýle ConnectedRide Smartglasses. To, co bylo ještě před několika lety považováno za science fiction, se dnes díky chytrým brýlím BMW Motorrad ConnectedRide Smartglasses stává realitou.

Inovativní motocyklové brýle využívají technologii head-up displeje, která je již známá z automobilového průmyslu, a promítají všechny důležité údaje, jako jsou pokyny navigace, rychlost nebo zařazený převod, přímo do zorného pole jezdce v reálném čase. Tím umožňují mimořádně předvídavou, a tedy bezpečnější jízdu na motocyklu.

Chytré brýle BMW Motorrad ConnectedRide Smartglasses lze snadno propojit s chytrým telefonem prostřednictvím Bluetooth a aplikace. Místo i obsah promítaných údajů lze nastavit před jízdou i během ní prostřednictvím multifunkčního ovladače na řídítkách motocyklu.

Kromě individualizovatelného uživatelského rozhraní a zvýšení bezpečnosti jízdy přinášejí chytré brýle také vysokou úroveň komfortu nošení. Pojetí chytrých brýlí a jejich displeje byly přizpůsobeny speciálním potřebám motorkářů. Chytré brýle BMW Motorrad ConnectedRide Smartglasses lze přizpůsobit mnoha přilbám a tvarům obličeje. Díky tomu se chytré brýle pohodlně nosí i na dlouhých celodenních cestách. Lithium-iontová baterie umožňuje až desetihodinový provoz.

BMW Motorrad dodává společně s rámečkem také dvě sady certifikovaných UVA/UVB čoček. Jedna sada čoček vykazuje průhlednost 85 % a lze ji použít zejména ve spojení přilbami s integrovanou sluneční clonou. Druhá sada má tónovaná skla, která z chytrých brýlí dělají dokonalé sluneční brýle.

Pro jezdce, kteří nosí dioptrické brýle, lze čočky vybrousit a upravit na požadovanou zrakovou ostrost (max. 4 dioptrie) u optika pomocí adaptéru RX. Pro ty, kteří nosí kontaktní čočky, lze chytré brýle používat bez omezení. Součástí dodávky je také pouzdro na brýle a nabíjecí kabel USB.

Chytré brýle BMW Motorrad ConnectedRide Smartglasses budou představeny 7. července 2023 v rámci akce BMW Motorrad Days v Berlíně.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*