Audi letos prodá v ČR přes 3000 aut

Šéf Audi Marcel Archleb a mluvčí značky Jiří Rozkošný předběžně shrnuli výsledky už loni v Bistru Bohemia na Kampě
Spread the love

Šéf divize Audiv Porsche ČR Marcel Archleb svolal 1. prosince novináře na pražskou Kampu, aby zhodnotil letošní rok a poodhalil plány do roku příštího. Kolik letos prodá aut?

V roce 2021 se značce Audi podařilo prodat 2608 aut, letos měla optimistický plán dodat zákazníkům přes 4000 kusů.

„Rok začal nadějně, ale od začátku války na Ukrajině a následnými problémy v dodavatelských řetězcích, ke kterým přispěl i lockdown v Číně, letos budeme schopni dodat něco přes tři tisíce automobilů,“ zhodnotil Archleb letošek s tím, že ještě do poloviny roku se objednávky jen hrnuly, druhá polovina roku byla horší.

„Podnikatelé a firmy se začaly obávat rostoucích cen energií a méně nakupovali nová auta. Přesto bude letošek s odhadovanými 3400 dodanými kusy jednou z našich nejlepších prodejních sezon. Dosáhli jsme na tržní podíl ve výši 1,8 procenta,“ uvedl šéf divize. Dařilo se podle něj i v prodeji sportovních verzí, kde Audi udalo skoro 200 kusů.

Co přinese rok 2023?

„Vyřizujeme první objednávky na model Q8 etron, v průběhu roku přibude ještě Q6 etron, který se velikostí zařadí k modelu Q5. Na příští rok si také brousíme zuby na RS 6 Avant Preformance,“ slíbil Archleb.

Stále se podle něj zřejmě bude čekat několik měsíců na některé vybrané modely, dodací lhůty se pohybují od dvou do 12 měsíců. Nejdelší čekačky jsou na model RS3, který značka pro jistotu vyřadila i z konfigurátoru.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*