Novináři testovali extrémní Dacie na Rejštejně

Spread the love

Dacia uvádí na trh vozy ve vrcholné výbavě Extreme, která si klade za cíl přilákat zákazníky, kteří mezi svá kritéria při výběru kladou důraz na outdoor. Novináři mohli tyto modely všech řad otestovat na trase Praha – Rejštejn, kde se v týdnu od 19. června konala produktová prezentace modelů.

Uvedení výbavy Extreme je součástí strategie rozšiřování pole působnosti značky, má posunout  „robustní a outdoorový“ přístup značky o krok dále, a to nejen z hlediska designu, ale také z hlediska funkčnosti.

„V současnosti jsou ve výbavě nabízeny čtyři vlajkové modely: Spring, Sandero Stepway, Duster a Jogger,“ připomněla na premiéře mluvčí značky Jitka Skaličková. 

Samotnou technickou prezentaci pak moderovala produktová manažerka značky Dominika Beranová.

„Dacia je v současné chvíli prodejně na čtvrté pozici v segmentu soukromých zákazníků s podílem 9,3 procenta. Ale začínáme se prosazovat i ve fleetech, například robustní Jogger začíná být  oblíbený mezi řemeslníky a taxikáři,“ připomněla letošní statistiky Beranová.

Prvky výbavy Extreme:

– Nové barvy laku: zelená Cèdre pro Sandero Stepway, Duster, Jogger a modrá Slate pro Spring. Tyto nové barvy doplňují stávající paletu barev.

– Prvky v měděné hnědé speciálně vyvinuté pro Dacia Extreme. Tato měděná hnědá je na krytech zrcátek, středech kol, logo Dacia na dveřích zadních výklopných a několik dalších designových prvků.

– Prvky s topografickým motivem odkazují na obrysové linie, které se nacházejí na mapách. Tento vzor se nachází na bočních ochranných krytech a předních dveřích Spring, Sandero Stepway a Jogger Extreme, stejně jako na sloupcích dveří (B sloupek) modelu Duster Extreme.

16“ kola z lehkých slitin v černé barvě na Sandero Stepway a Jogger, 17“ na Duster.

Design interiéru: hlavní společné rysy vozů Dacia Extreme

– Nový materiál  MicroCloud. Měkká, sametová, vysoce odolná a snadno čistitelná látka je použita na výplních dveří a sedadlech (Sandero Stepway, Duster, Jogger) a na palubní desce (Sandero Stepway a Jogger) .

– Ozdobné „topografické“ motivy na prahových lištách a na gumových rohožích vpředu i vzadu (včetně 3. řady u modelu Jogger, u modelu Spring pouze vpředu).

– Prvky v měděné barvě na panelech dveří a kolem ventilačních otvorů.

– Logo Dacia Link na předních sedadlech.

Novináři měli možnost kromě testování outdoorových vlastností nových dacií také navštívit hrad Kašperk a absolvovat certifikovaný kurs muškaření s profesionálními lektory na řece Otavě.

Pro kurs muškaření nabídla Jitka Skaličková novinářům elegantní broďáky

Ti nejodvážnější, kteří se nebojí vycházet po setmění z penzionu, mohli využít paket Sleep ze zbrusu nové řady příslušenství Dacia InNature a prožít noc v modelu Jogger.

Erich Handl, Šumava, FOTO: autor a Dacia

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*