Běchovice jezdí Teslou od AE-MOBILITY

Spread the love

Pod záštitou Ministerstva životního prostředí probíhá v projektu AE-MOBILITY po celý rok 2023 akce zaměřená na elektromobilitu pro úřady a státní správu. Dalším z dokončených případů je dodání vozu Tesla Model 3 pro Městskou část – Praha Běchovice. 

Zakladatel projektu AE-MOBILITY Radek Donner předal vůz do rukou starosty Běchovic pana Ondřeje Martana a místostarosty pana Petra Vicha. Městská část – Praha Běchovice má  bohaté zkušenosti s lokálně bezemisní mobilitou a pořízení nové Tesly Model 3 je potvrzením faktu, že elektromobilita přináší nejen snížení uhlíkové stopy, ale i významné snížení provozních nákladů.

„Na základě důkladné analýzy našich potřeb a nároků na provozování osobních vozů, jsme společně se zástupci AE-MOBILITY dospěli k závěru, že pořízení lokálně bezemisního vozu s čistě elektrickým pohonem dokonale plní naše očekávání. Nízké provozní náklady a ekologicky šetrné řešení mobility bylo pro nás prioritou. Následně jsme vysoutěžili tento elegantní a moderní vůz, který bude důstojným reprezentantem Městské části Praha – Běchovice. Aktuálně dokončujeme vlastní nabíjecí bod, díky kterému dále umocníme celkovou úsporu v oblasti provozních nákladů. Z minulosti už máme výborné zkušenosti s provozováním elektromobilu a nyní tak rozšiřujeme vozový park o další lokálně bezemisní vůz. Děkujeme AE-MOBILITY za rychlé dodání vozu a příkladnou spolupráci“, řekl starosta Městské části – Praha Běchovice Ondřej Martan.

„Jsem nesmírně potěšen skvělou spoluprací se zástupci Městské části – Praha Běchovice. Úžasná byla zejména rychlost v hledání řešení a skvělý tým běchovického úřadu. Je nám tak velkou ctí uspět s naším projektem pod záštitou Ministerstva životního prostředí a spolupracovat s lidmi, kteří vnímají elektromobilitu jako součást našeho každodenního života. Naší úlohou pak je analyzovat potřeby a najít optimální řešení, které zákazníkovi přinese nejen dobrý pocit z ekologicky šetrné mobility, ale i významnou úsporu provozních nákladů. Věřím, že námi dodaný vůz Tesla Model 3 přinese kromě výše uvedeného i úsměv do tváří budoucích uživatelů, díky svým nesporným kvalitám a zážitku z jízdy. Naše práce při osvětě v oblasti elektromobility do úřadů a státní správy probíhá po celý rok 2023 a nás nesmírně těší, že můžeme vidět příklady, kdy komplexní řešení elektromobility přináší úspory a uživatelsky přívětivé změny do každodenního života obcí. Panu starostovi děkuji za důvěru a těším se na další spolupráci“, doplnil Radek Donner za AE-MOBILITY.

Duchovní otec projektu Radek Donner

Městská část – Praha Běchovice, Běchovice jsou jednou z 57 dynamicky se rozvíjejících městských částí hl. m. Prahy. Původní samostatná obec Běchovice byla připojena k Praze roku 1974 a začleněna do městského obvodu Praha 9. Městská část – Praha Běchovice má 2.776 obyvatel. Běchovice jsou mimo jiné proslavené tradičním silničním běžeckým závodem, který je opravdovým klenotem historie české atletiky. Závod Běchovice – Praha se letos poběží již ve 127.ročníku a jedná se tak o nejstarší nepřerušený běžecký závod v Evropě, který se zde koná začátkem podzimu nepřetržitě již od roku 1897.

Projekt AE-MOBILITY byl založen teprve v roce 2022 jako součást tradičního dealerství značky Škoda AUTO ELSO v pražských Čakovicích. Projekt AE-MOBILITY se specializuje na komplexní řešení elektromobility od poradenství v přechodu vozových parků na lokálně bezemisní vozy, projektovou a dodavatelskou činnost v oblasti veřejných, firemních a domácích nabíječek, fotovoltaických elektráren, přes multibrandový prodej osobních a užitkových elektromobilů, strojů a komunální techniky, až po vyřízení dotací.

Projekt AE-MOBILITY sdružuje společnosti ve svých oborech na trhu nejen v České republice. Elektromobily z projektu využívají v jeho rámci i další obce.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*