Chudeřice vyrábějí skla pro BMW X1

Spread the love

Třetí generace „bavoráka“ BMW X1 se letos zařadila mezi tři finalisty světové soutěže Auto roku a společně s Volkswagenem ID.Buzz obsadila druhé místo v české odnoži soutěže. Nemalou stopu v tomto SUV z Bavorska zanechala chudeřická AGC Automotive Czech. Firma do vozů dodává čelní, boční a zadní skla.

Zbyněk Slivoň, generální ředitel AGC Automotive Czech: „Projekty pro automobilky jako je BMW jsou pro nás vždy velkou výzvou. O to větší radost ze spolupráce máme, pokud se daří modelu nejen v prodejích, ale ještě ho ocení odborná veřejnost. Taková práce pro všechny u nás v Chudeřicích dává smysl a můžeme být na ni právem hrdí. Děkuji všem, kteří se na projektu pro BMW X1 u nás podílejí.“

BMW X1 se na medailových pozicích v soutěži Auto roku u nás objevilo především díky kompaktnímu provedení karosérie a mnoha zajímavým technickým řešením. Vůz navíc uspěl i ve světové variantě soutěže. I když nevyhrál, zařadil se mezi tři finalisty světové soutěže Auto roku.

Závod v Chudeřicích patří mezi největší a nejkomplexnější evropské výrobce autoskel a je největším závodem na výrobu autoskel skupiny AGC. Zaměstnává více jak 1800 lidí. Firma patří do skupiny AGC, která je největším světovým výrobcem plochého skla.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*