Volvo odhalilo EX30 v Miláně (VIDEO)

Spread the love

Volvo EX30 se ukázalo ve světové premiéře v Miláně. Odhalení bylo živě přenášeno do celého světa, čeští novináři sledovali akci z Edison Filmhubu v pražské Jeruzalémské ulici.

„Naše vůbec nejmenší SUV Volvo EX30 bylo stvořeno k tomu, aby lidem vneslo do života více bezpečí, více pohodlí a více zábavy. Mimoto se může pochlubit dosud vůbec nejnižší uhlíkovou stopou ze všech vozů Volvo, přičemž současně nabízí zákazníkům velkorysý dojezd,“ uvedl generální ředitel Jim Rowan.

EX30 lze objednávat na vybraných trzích včetně České republiky.

„Do půlky současného desetiletí chceme dosáhnout stavu, kdy budou polovinu objemu našeho prodeje tvořit plně elektrická vozidla a naše EBIT marže bude dosahovat 8–10 %. Do roku 2030 pak máme v plánu prodávat výhradně plně elektrické modely. V rámci naplňování těchto ambicí očekáváme, že se Volvo EX30 v následujících letech stane jedním z našich nejprodávanějších modelů, čímž výrazně přispěje k dosažení našich cílů v oblasti růstu a ziskovosti,“ přiblížil obchodní strategii značky Rowan.

Šéf českého Volvo Cars hovořil o prodejích značky před novináři v pražském Edison Filmhubu

Také šéf českého importu Alican Emiroglu prorokuje novince prodejní potenciál:

„Věřím, že i v Česku bude EX30 prodejním bestsellerem značky a pronikne do TOP 10 nejprodávanějších elektromobilů na trhu.“

Základní cena pro ČR činí  869.000 Kč, na leasing ve splátce od 11 989,- bez daně.

Zdroj: Erich Handl, Edison Filmhub, FOTO: Volvo Cars

Technické podrobnosti přiblížil novinářům produktový manažer Volvo Cars Martin Mazari

 

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*