Volvo letos v ČR cílí na více než 3000 aut

Šéf českého Volvo Cars hovořil o prodejích značky před novináři v pražském Edison Filmhubu
Spread the love

Šéf Volvo Cars Czech Alican Emiroğlu představil 7. června českým novinářům nové EX30, náš časopis s ním hovořil také o prodejních výkonech značky.

Emiroğlu spojil poslední dvě desetiletí svého profesionálního působení se značkou Volvo, český import vede od listopadu 2020.

Předtím od roku 2016 zastával pozici obchodního ředitele Volvo Car Turkey, v roce 2018 rozšířil svoji zodpovědnost jako obchodní a provozní ředitel všech importérů v rámci regionu EMEA.

„Poslední dva roky zažívá Volvo v Česku období prodejní stability, i když nás podobně jako jiné značky trápily logistické problémy. V roce 2021 jsme dosáhli na výsledek 2500 registrovaných aut, loni to bylo téměř 2500 kusů,“ přiblížil šéf importu poslední statistiky s tím, že potíže s logistikou už u Volva prakticky odezněly.

V roce 2023 by chtěl prodat v tuzemsku  přes 3000 vozidel švédské automobilky a vyrovnat se tak některým konkurentům v segmentu prémiových vozů.

Budou personální změny?

Prodejní síť Volva i obsazení importu zůstává stabilní, i když Emiroglu nevyloučil některé personální změny v top managementu.

„V září by mělo dojít k pravidelné rotaci v boardu, podrobnosti ale budu pro vás mít až po prázdninách,“ řekl Automakers šéf importu.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*