Vrcholí příprava ankety Auto roku v ČR

Spread the love

Svaz dovozců automobilů se jako vyhlašovatel chystá koncem roku oficiálně odstartovat 28. ročník tradiční ankety Auto roku v České republice. Aktuálně probíhají práce v oblasti nominace vozidel a termínů pro jednotlivé milníky ankety.

Aktuální ročník dozná řadu zjednodušení s cílem co možná nejvíce  se přiblížit konceptu Evropského auta roku (Car Of The Year – COTY), plánovaný termín vyhlášení vítěze je v úterý 7. února 2023.

Uzávěrka nominací vozidel bude ke konci prosince aktuálně v ní jsou více než dvě desítky automobilových novinek, z nichž  bude zvolen vůz s titulem AUTO ROKU 2023 v ČR.

V letošním ročníku nebudou organizovány další doprovodné ankety, jako jsou „Ekologické auto roku“, „Technické inovace roku“ nebo „Anketa veřejnosti“, aby se dosáhlo jednoznačnosti a jednoduchosti ankety obdobně, jako je tomu u COTY.

Porota bude mít možnost se seznámit s nominovanými vozy při jejich jízdních prezentacích, které proběhnou 10. ledna a z následných voleb prvního kola vzejde pět, a v případě rovnosti bodů na pátém místě i více finalistů.

Ti budou oznámeni 20. ledna a z těchto finalistů zvolí porota ve druhém kole vítěze letošního ročníku ankety, který bude na slavnostně vyhlášen 7. února.

Další informace budou následovat po definitivním uzavření nominace vozidel, po jejich praktické prezentaci a oznámením finalistů.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*