Dědeček automobil měl finále v Senátu

Aktivity nadšenců historických vozidel ocenil ministr dopravy Martin Kupka
Spread the love

V prostorách hlavního sálu malostranského sídla Senátu České republiky ve Valdštejnském paláci proběhl v pondělí 29. května závěrečný ceremoniál vyhlášení výsledků sloučeného 18. a 19. ročníku ankety “Dědeček automobil”.

Za účasti ministra dopravy Martina Kupky, místopředsedy Senátu PČR Jiřího Oberfalzera, jako hostitele, poslance Stanislava Berkovce, jako moderátora a řady další významných hostí byl vyhlášen vítězem hlavní kategorie a titul 19.

Letošní vítěz ankety Walter 6 Super r. v. 1930

Dědeček automobil získal – historický vůz Walter 6 Super r. v. 1930, Petra Volfa z Jičína. Současně byl vyhlášen i vítěz předcházejícího 18. ročníku ankety, kterým se stal vůz Benz Parsifal Ladislava Samohýla ze Zlína.

V kategorii veteránská akce roku nejvíce zaujala porotu 19. ročníku ankety úspěšná, již více než dvě desetiletí pořádaná soutěž „Trofeo Niké“ a za 18. ročník pak opakovaně úspěšná účast Autojawaklubu v soutěži 1000 mil Československých.

Osobností roku v rámci ankety Dědeček automobil se jako devatenáctým stal Petr Hošťálek, zakladatel Jihočeského motocyklového muzea v Českých Budějovicích a osmnáctým Jakub Štauch z Líšnice za své renovační dovednosti, dokumentaci oborových údajů.

Mezi nadšenci motoristické historie je anketa Dědeček automobil velmi populární a všichni se už těší na její příští, jubilejní 20. ročník, na kterém už organizátoři pilně pracují a nezávislá porota opět vybírá mezi dalším veteránskými poklady, stejně jako akcemi a osobnostmi.

Zdroj: Karel Beránek, Senát 

Legenda automobilů Praga Emil Příhoda předal ocenění letošnímu laureátovi mezi osobnostmi Petru Hošťálkovi

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*