Donner předal Konu starostovi Šestajovic

Spread the love

Pod záštitou Ministerstva životního prostředí letos probíhá v projektu AE-MOBILITY akce zaměřená na elektromobilitu pro veřejnou správu. Jedním z dokončených projektů je dodání Hyundaie Kona Electric pro obecní policii Šestajovice, který si převzal starosta obce Roman Hrdlic od zakladatele projektu Radka Donnera

Obec Šestajovice již v minulosti zahájila odpovědný přístup postupnému přechodu na lokálně bezemisní mobilitu a pořízení elektromobilu pro obecní policii je tak logickým pokračováním snahy o snižování nákladů a tolik diskutované uhlíkové stopy.

„Po pečlivém zvážení našich požadavků jsme se rozhodli pro pořízení elektromobilu pro potřeby naší obecní policie. Nároky na užívání vozu přesně odpovídají charakteru vozu na elektrický pohon a Hyundai Kona Electric splnila naše očekávání i v poměru cena/užitná hodnota. Aktuálně pracujeme na projektu vlastní fotovoltaické elektrárny, která bude mimo jiné sloužit k nabíjení obecních elektrických vozů, což nám pomůže významným způsobem snížit náklady na provoz. Již dříve jsme pořídili užitkový elektromobil pro potřeby komunálních služeb a nyní tak rozšiřujeme vozový park o další lokálně bezemisní vůz. Děkujeme AE-MOBILITY za rychlé dodání vozu a příkladnou spolupráci“, řekl starosta obce Šestajovice Roman Hrdlic.

„Je nám velkou ctí uspět s naším projektem pod záštitou MŽP a být součástí inovativních řešení, které aktuálně probíhají v Šestajovicích. Cílem našeho projektu je být u postupného, nikoliv překotného, zavádění elektromobility do obecních vozových parků a příklad Šestajovic je pro nás ukázkou odpovědného přístupu. Naše práce při osvětě v oblasti elektromobility do úřadů a státní správy probíhá po celý rok 2023 a nás nesmírně těší, že můžeme vidět příklady, kdy komplexní řešení elektromobility přináší úspory a uživatelsky přívětivé změny do každodenního života obcí. Panu starostovi děkuji za důvěru a těším se na další případnou spolupráci“, doplnil Radek Donner za AE-MOBILITY.

Radek Donner

Obec Šestajovice, okres Praha-východ, se nalézá ve Středních Čechách na samé východní hranici Prahy. Sousedí s pražskými městskými částmi Horní Počernice a Klánovice, dále se středočeskými obcemi Jirny, Nové Jirny a Zeleneč. Obec má 4.121 obyvatel.

V dnešních dnech je obec Šestajovice plně vybavena veřejnými sítěmi včetně ČOV. Nalézá se zde mateřská škola, základní škola, pošta, několik restauračních zařízení, řada podnikatelských subjektů. V obci najdete pět dětských hřišť, park pro cvičení v přírodě. Pro sport jsou dále k dispozici velká sportovní hala, nafukovací sportovní hala, sportovní areál a in-line stezka.

AE Mobility

Projekt AE-MOBILITY byl založen teprve v roce 2022 jako součást tradičního dealerství značky Škoda AUTO ELSO v pražských Čakovicích.

Projekt AE-MOBILITY se specializuje na komplexní řešení elektromobility od poradenství v přechodu vozových parků na lokálně bezemisní vozy, projektovou a dodavatelskou činnost v oblasti veřejných, firemních a domácích nabíječek, fotovoltaických elektráren, přes multibrandový prodej osobních a užitkových elektromobilů, strojů a komunální techniky, až po vyřízení dotací.

Projekt AE-MOBILITY sdružuje nejvýznamnější společnosti ve svých oborech na trhu nejen v České republice.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*