Volvo chce vyvíjet software v Krakově

Spread the love

Volvo Cars chce otevřít ve druhém největším polském městě Krakově nové technologické centrum pro vývoj softwaru. Má zodpovídat za vývoj klíčových funkcí pro elektrické vozy.

„Naši krakovští inženýři se připojí ke globální skupině talentovaných odborníků, aby společnými silami urychlili tempo inovování a vývoje softwaru pro klíčové oblasti provozu vozů Volvo, a to od základních bezpečnostních technologií vycházejících z našeho hlubokého pochopení příčin dopravních nehod až po naše percepční a asistenční algoritmy a software pro autonomní řízení, “ uvedla značka.

Mezi další technologické výzvy patří vývoj funkcí systému propojené bezpečnosti příští generace nebo podpora veškeré naší vývojářské práce prostřednictvím analýzy dat.

„Naše nové technologické centrum máme v plánu uvést do provozu do konce letošního roku, přičemž zde bude v té době pracovat kolem 120 nadaných inženýrů. Do poloviny současného desetiletí máme v úmyslu zaměstnávat v Krakově přibližně 500 až 600 lidí, kteří budou úzce spolupracovat s našimi hlavními vývojářskými centry ve Švédsku a v Číně i s našimi dalšími technologickými centry po celém světě,“ píše Volvo.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*