ČTK chystá volbu nového ředitele

Spread the love

Rada ČTK bude příští rok vybírat nového ředitele či ředitelku veřejnoprávní zpravodajské agentury. Harmonogram připravila místopředsedkyně Jaroslava Wenigerová.

Eventuální nový ředitel či ředitelka by podle ní měli mít čas se s novým prostředím seznámit. „A aby i stávající generální ředitel mohl být v té věci nápomocen,“ řekla. Generálním ředitelem ČTK je Jiří Majstr, jeho aktuální, šestiletý mandát končí 10. června 2023. Ředitelem ČTK je Majstr od roku 2011, na druhé funkční období byl zvolen v roce 2017.

O další mandát se ucházet nehodlá. „Nebudu kandidovat. Oznámil jsem to ostatně už při předchozí volbě v roce 2017,“ sdělil dnes Médiáři.

„Předpokládám, že půjdeme standardně cestou výběrového řízení,“ řekla Wenigerová k formě výběru nového šéfa či šéfky agentury. O formě výběru a termínech postupu by měli radní rozhodnout na své další schůzi, kterou stanovili na 12. prosince. „Je to postaveno tak, že na každém jednání rady od prosince se schvaluje určitý krok,“ dodala místopředsedkyně k plánu.

Na prosincové schůzi Rady ČTK by se měl schvalovat i rozpočet agentury na další rok. Generální ředitel Majstr už na říjnovém zasedání radních avizoval, že na příští rok 2023 ziskový rozpočet nepředpokládá. Z jeho dnešních slov vyplynulo, že například náklady na odběr plynu se zvýší několikanásobně. „Sestavovat rozpočet je těžké, protože samozřejmě výnosy tak rychle neporostou,“ předeslal.

Dnešního jednání Rady ČTK se účastnilo šest z jejích sedmi členů. Omluvil se Pavel Foltán. Ten je podle docházky v radě za poslední rok největším absentérem, zároveň se s ní dlouhodobě pře o náhradu cestovních výdajů. „Je dnes od 13 hodin na soudu s ČTK kvůli cestovnému,“ informoval předseda rady David Soukup. Foltán v žalobě na ČTK požaduje zpětné proplacení cestovného na schůze rady za období od svého zvolení do Rady ČTK v březnu 2018 do konce roku 2019, celkem jde o částku 47.517 Kč.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*