Renault ukázal facelift modelu Clio (VIDEO)

Spread the love

Francouzský Renault představil 18. dubna facelift páté generace hatchbacku Clio, který se s 16 miliony prodaných kusů řadí mezi nejprodávanější francouzské vozy v historii.

Na historický úspěch chce značka navázat výrazným designem, ekologičtější kabinou a také moderní technickou i technologickou výbavou. Příď dostala větší masku chladiče, vyplněnou šachovnicovým chromovaným dekorem.

Ve středu masky pak vidíme nové logo značky na tmavém pozadí, jehož rámeček přechází v linky propojující hlavní světlomety. Ty prošly také proměnou, která je zbavila ikonického C-segmentu protaženého do nárazníku. Místo toho mají světlomety nový hranatější tvar, nový světelný podpis a také zcela nový dekor ve tvaru šipky, umístěný v rozích předního nárazníku.

Pod kapotou nového Clia by měla být nejširší nabídka pohonných jednotek v segmentu. Automobilka je přitom nejpyšnější na full-hybrid E-Tech o výkonu 145 koní, který byl v modelu poprvé představen v roce 2020.

Připomeňme, že pohonné ústrojí kombinuje 1,6litrový atmosférický čtyřválec o výkonu 69 kW s elektromotorem o výkonu 36 kW a startér-generátorem o výkonu 18 kW. Systém pracuje s 1,2kWh baterií a multimódovou převodovkou.

VIDEO:

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*