Renault ČR řeší problém s nedostatkem servisů

Výroční tiskovka Renaultu ČR, 15. února 2023, Truhlárna Karlín
Spread the love

Skupina Renault (též značky Dacia a Alpine) loni v ČR registrovala 15 876 aut loni, což znamenalo meziroční přírůstek 2 procenta. Osobní vozy z toho činily 13 035 kusů (plus 6,4 procenta meziročně). Užitkové se podílely 2827  kusy (plus 6,3 %). Prodejní objemy ale přinesly problém s kapacitou servisů.

Prodali bychom více aut, ale nemohli jsme dodat více kvůli omezením ve výrobě, uvedl generální ředitel importu Zdeněk Grunt na výroční konferenci v pražské Truhlárně s tím, že jeho značky byly úspěšné zejména v prodejích privátním zákazníkům.

Při konstantním množství autoservisů obou značek se neustále prodlužují čekací lhůty na prohlídky či opravy. Markantní je to v Praze, kde nedávno ubyl velký autoservis Autoavant v Ďáblicích a všichni motoristé obou značek z milionové Prahy jsou odkázáni jen na tři opravy – TUKas na Černokostelecké, Auto Louda na Zličíně a opravnu Dacií Dispo v Modřanech. Na běžný servis se tak čeká zpravidla déle než měsíc, v době přezouvání pneumatik i déle.

Na řešení problému jsme se na tiskovce zeptali Zdeňka Grunta: „O problému víme, je to určitá daň za prodejní úspěchy. Chceme ho řešit efektivnějším využitím servisních míst, o navyšování počtu partnerských míst ale zhatím neuvažujeme,“ řekl nám šéf importu.

 

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*