Škoda, VW, Audi, SEAT: Riziko požáru u více než 111.000 aut

Spread the love

Nedostatečné upevnění ochranného krytu motoru může vést ke kontaktu s horkými částmi a následně k požáru u více než 111.000 vozů značek Škoda, VW, Audi a Seat, varoval německý KBA.

Německý Spolkový úřad pro motorovou dopravu (KBA) varoval před tímto nebezpečím již před několika dny a podle vlastních zjištění již eviduje nejméně 16 případů vzniku škody.

Svolávací akce se týká majitelů vozů VW GolfPassatTiguanT-Roc a ArteonAudi Q3 a Audi TTCupra AtecaCupra Formentor a Cupra Leon a také Seatu Tarraco modelových let 2020 až 2022.

Postiženy jsou také vozy Škoda OctaviaSuperb a Kodiaq, které zatím nejsou v databázi KBA uvedeny (*). Webu kfz-rueckrufe.de to potvrdil mluvčí německého zastoupení značky Škoda. Vyjádření Škoda Auto Česká republika najdete na konci tohoto článku.


Celosvětově se svolávací akce týká více než 111.000 vozů koncernu Volkswagen. Něco přes polovinu z nich (58.100) tvoří modely z Wolfsburgu, ze kterých je podle KBA 32.000 registrováno v Německu. U vozů Seat/Cupra a Audi jde celosvětově o 30.467, resp. 6.320 vozů.

Mluvčí německého zastoupení Škody uvedl celkový počet 15.636 vozů, z nichž více než 5 100 jezdí po německých silnicích.

Automobilky zatím nemají k dispozici upravený náhradní díl, kterým by byl problematický kryt motoru nahrazen. Proto bude při první návštěvě servisu kryt během několika minut pouze odstraněn a pro montáž nové ochrany bude nutné se do servisu vypravit později podruhé. Interní kódy svolávací akce pro jednotlivé značky jsou následující: „10H5“ (VW), „10H6“ (Škoda), „10H7“ (Seat/Cupra) a „10H8“ (Audi).

Zdroj: svolavacky.cz

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*