Peugeot bodoval na New Energies Rallye

Spread the love

V okolí Českého Krumlova se konal 11. ročník Czech New Energies Rallye. Peugeot na tuto soutěž vyslal tři posádky s vozy Peugeot e-208 a odváží si první místo mezi značkami.

V pátek 24. a v sobotu 25. března se v okolí Českého Krumlova konal již jedenáctý ročník Czech New Energies Rallye. Značka Peugeot a její posádky se jízd pravidelnosti ekologicky šetrných vozů účastní již od samého začátku této dnes již tradiční soutěže, a tak nemohly chybět ani na letošním zahajovacím podniku šampionátu PHOENIX CONTACT České Trophy v ecorally.

Na start závodu, do blízkosti Jaderné elektrárny Temelín, dorazily tři posádky s vozy Peugeot e-208 v barvách trikolory.

Letošní ročník, jak už bývá u organizátorů zvykem, představoval řadu nástrah. Už jen pohled do programu soutěže, kdy od pátečních 13 do zhruba 23 hodin čekala na závodníky trasa dlouhá 314 km, naznačoval náročný průběh.

Pro elektromobil e-208 s normovaným dojezdem na jedno nabití až 362 km1, ovšem první soutěžní den nepředstavoval větší komplikace. Větším problémem se ukázala jízda ve tmě, náročný terén a nepříznivé počasí.

Všechny posádky s vozy Peugeot ale dojely zdárně do cíle první etapy, a to v tomto pořadí: č. 25 – Lukáš a Miloš Dittrichovi na 11. místě, č. 9 – Petr a Martina Vomáčkovi na 15. místě a č. 26 – Kryštof a Nikola Hájkovi na 27. místě.

Podobně náročný byl i druhý den. Z celkových 486 odjetých kilometrů bylo téměř 292 závodních (zkoušky pravidelnosti), přičemž posádky musely hlídat každý metr, vteřinu či jasně vytyčenou trasu.

V konečném pořadí se v rámci značky Peugeot nejlépe umístil Lukáš Dittrich navigovaný Milošem Dittrichem. Ti s počtem 7 011 trestných bodů obsadili pátou příčku. Na šestém místě se s 9 080 trestnými body umístili Petr a Martina Vomáčkovi. Třetí posádka značky Peugeot – Kryštof a Nikola Hájkovi – skončila na 19. příčce.

Právě vyrovnané výkony jednotlivých posádek zajistily značce Peugeot jasné prvenství v rámci České trophy značek v ecoRally. Dalším pokračováním bude už 12.-13. května 2. FUTURES CONTPRODUCT CLASSIC RALLY MORAVA.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*