Český Alstom s novou tiskovou mluvčí

Spread the love

Tiskovou mluvčí Alstom pro Česko a Slovensko se stala manažerka přicházející z komunikační agentury. V Alstomu zodpovídá za externí a interní komunikaci, zaměří se na employer branding, kontakt s médii i podporu obchodních aktivit.

Kateřina Pištorová rozšířila řady manažerské a obchodní kanceláře se sídlem v Praze, do jejích kompetencí spadá také komunikace směrem k 1.100 zaměstnanců ve výrobním závodě v České Lípě a vztahy s veřejností v rámci regionu.

V Libereckém kraji je Alstom díky svému českolipském závodu s víc než stoletou průmyslovou tradicí jedním z největších zaměstnavatelů.

„Mým hlavním cílem je posilovat povědomí o společnosti na obou trzích a prezentovat Alstom jako lídra v oblasti chytré a udržitelné mobility v očích novinářů, široké veřejnosti i našich zaměstnanců,“ říká Pištorová.

V komunikaci má víc než 20 let zkušeností. Vystřídala pozice v marketingu, HR a korporátní komunikaci v maloobchodním řetězci Makro Cash & Carry. Jako tisková mluvčí a šéfka externí komunikace působila v tuzemské divizi technologické společnosti Siemens. Jako ředitelka komunikace a marketingu působila v nejvyšším vedení české pobočky švédsko-švýcarské ABB.

V předchozích dvou letech působila v komunikační agentuře Hero & Outlaw, kde též jako PR manažerka a mluvčí vystupovala za sokolovskou SUAS Group.

Alstom se sídlem ve Francii a působností v 70 zemích zaměstnává víc než 74.000 lidí. Ve fiskálním roce končícím 31. března 2022 skupina vykázala tržby 15,5 miliardy eur. Česko a Slovensko jsou součástí klastru Alstomu pro střední a východní Evropu. Alstom je přední společností na českém železničním trhu a druhým největším výrobcem kolejových vozidel v Česku.

Výrobní závod v České Lípě patří k největším závodům na výrobu kolejových vozidel v regionu střední a východní Evropy a zaměřuje se především na svařování komponentů pro příměstské, regionální vlaky a pro dvoupodlažní vozy, lehká kolejová vozidla, tramvaje a metro. Alstom je také výrobcem vysokorychlostních vlaků a prvního vodíkového vlaku pro osobní dopravu na světě.

Zdroj: mediar.cz

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*