Petr Pavel odstartoval veletrh Motocykl

V Letňanech se letos na jaře uskutečnil veletrh Motocykl, v říjnu by měl zájemce z automotive oboru přilákat e-Salon
Spread the love

PVA Letňany nabídla po pětileté pauze opět Veletrh Motocykl. Jeho 23. ročník je spojený s výstavou staveb a předělávek motocyklů Bohemian Custom Bikes. Celkem se v pěti halách předvádí několik set strojů u 110 vystavovatelů. Akci odstartoval 2. března zvolený prezident Petr Pavel.

Petr Pavel se i ve funkci hlavy státu chce svému koníčku věnovat. Připustil však, že příležitostí bude mít asi méně. Pavel ve čtvrtek na své cestovní enduro BMW GS1250 sedl po několika měsících. Ze svého bydliště v Černoučku na Litoměřicku to měl zhruba 35 kilometrů. Vzhledem k venkovní teplotě blížící se nule musel po dojezdu chvíli počkat, až mu rozmrznou ruce a pusa a bude moci komunikovat.

Doma v garáži má ještě českou klasiku v podobě Jawy 350 a v poslední době jezdil také pro změnu na americké legendě Harley-Davidson XL 1200.

Budu se těšit, že i v průběhu roku, i když jak bylo řečeno, těch příležitostí asi nebude tolik, ale já věřím, že si nějaké najdu, že se budeme potkávat na různých motorkářských akcích,“ uvedl. Zároveň vyzval milovníky jedné stopy, aby jezdili bezpečně.

SDA: Prodeje motorek trhají rekordy

Početné publikum přivítali i ministr dopravy Martin Kupka a tajemník SDA Josef Pokorný. Svaz importérů je jako obvykle hlavním partnerem výstavy.

„Navzdory všem obtížím ve výrobě a logistice trhají prodeje motorek rekordy. Letos se jich prodalo v Česku přes 25 tisíc,“ připomněl Pokorný.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*