Flotila Fuso Canter pro rozvážku pošty

Spread the love

Šéf Mercedes-Benz Trucks ČR Josef Mařík předal první čtyři vozidla FUSO Canter 7C15 z celkové připravované flotily 22 vozidel zástupcům společnosti ASTRA TRANS. Firma bude s vozidly zajišťovat přepravu zásilek České Pošty v severních a východních Čechách.

Vozidla byla specifikována v konfiguraci, která respektuje potřeby přeprav zásilek v unifikovaných přepravních jednotkách České Pošty. Před nasazením vozidel bylo nutné zohlednit prostorové omezení některých obsluhovaných poboček zákazníka, především v centrech měst a historické zástavbě. Jako nejvhodnější pro daný typ přepravy byly vybrány modely Canter 7C15 a 9C18, vybavené valníkovou nástavbou s plachtou a zadní zvedací hydraulickou plošinou.

Dodání a montáž nástaveb zajistila společnost Marmont z Mladé Boleslavi. Výhodou Canteru je v této kategorii celkové hmotnosti 7,5t, resp. 9t především vysoká užitečná hmotnost.

Koncept malého praktického nákladního vozu se sklopnou budkou řidiče a s páteřovým rámem klasické koncepce má oproti klasickým dodávkovým vozidlům výhodu vyšší užitečné hmotnosti při kompaktních rozměrech a výbornou manévrovatelnost při provozu v městech a obcích.

Josef Mařík, CEO Mercedes-Benz Trucks ČR: „Předání prvních čtyř vozidel z nového fleetu, který bude jezdit ve výrazných barvách společnosti ASTRA TRANS, ukazuje, že lehká nákladní vozidla Fuso Canter jsou dobrým řešením pro rozvážku zásilek.“

Nové FUSO Canter

Nejnovější generace modelu FUSO Canter ve vyrábí v pěti hmotnostních třídách (3,5 až 8,55 tuny), s šesti rozvory náprav (2500 až 4750 milimetrů), třemi výkonnými motory (96 kW až 129 kW) a třemi variantami kabin (standardní = šířka 1,7 metru, komfortní = šířka 2 metry a dvojitá kabina = šířka 2 metry).

Ve variantě 4×4 je Canter díky připojitelnému pohonu všech kol, připojitelné redukční převodovce a samosvornému diferenciálu opravdu všestranně talentovaným vozidlem pro stavebnictví.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*