Nissan má obří svolávačku na 463 tisíc aut

Spread the love

Nissan oznámil svolávací akci globální povahy, týká se 463 tisíc vozů. Většina z postižených modelů jezdá v USA, ale některé byly prodány i v Evropě.

Server Autoblog uvedl, že Nissan postupně stáhne z oběhu ke kontrole přes 463 000 vozidel z důvodů vadného airbagu u řidiče. V této souvislosti nejde o airbag samotný, ale logo umístěné na volantu, které by se – v případě odchlípnutí, odlepení, poškození – při aktivaci zařízení mohlo utrhnout a šoférovi ublížit, a to podobným způsobem jako letící projektil. Značka potvrdila, že aktuálně registruje čtyři případy ublížení na zdraví.

„Majitelé s uvolněným, prasklým nebo chybějícím emblémem by měli kontaktovat místního autorizovaného prodejce Nissan, který provede diagnostiku. Pokud kontrola usoudí, že je nutný zásah, oprava bude provedena neprodleně,“ řekl mluvčí Nissan Stephen O’Neil. Zároveň však dodal, že v případě vysokého počtu případů by mohla nastat menší prodleva skrz nedostatek náhradních dílů.

I když jde o záležitost globální povahy, drtivá většina aut vyžadujících revizi se nachází ve Spojených státech. Zákazníci budou upozorněni elektronicky nejpozději do konce dubna.

Výčet automobilů je následující – Nissan Frontier (r.v. 2008 až 2011), Titan, Xterra, taktéž Pathfinder i Armada; opět se shodným datem výroby, tedy 2008 až 2011.

Zdroj: https://elektrickevozy.cz/clanky/airbag-ktery-vas-muze-zranit-nissan-ma-obri-svolavaci-akci-na-463-tisic-aut

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*