Axalta: barvou roku je Techno Blue

Spread the love

Axalta Coatings System, světový výrobce nátěrových a lakovacích materiálů, pod něhož spadá i německý výrobce autoopravárenských laků Standox, již po deváté představuje barvu roku „Global Automotive Color of the Year 2023 – Techno Blue“.

Průzkum oblíbenosti barev v Automotive, který v roce 2022 provedl a zveřejnil koncern Axalta pod názvem „Powered by Color“, vypichuje a zohledňuje generační trendy, měnící se vkus a pozitivní pohled na svět.

Všechny tyto faktory stály za výběrem barvy pro rok 2023. Techno Blue je pulsující barva, která jde v souladu s rytmem dnešní energické doby. Moderní, rozmarný odstín navíc ztělesňuje přechod mezi reálným a virtuálním světem.

„Letošní barva vyzařuje živost a pozitivní energii,“ říká Hadi Awada, senior viceprezident pro globální mobilitu společnosti Axalta. „Techno Blue je odvážným kontrastem k loňské luxusní barvě Royal Magenta a posouvá způsob uvažování lidí směrem k futuristickému myšlení. Jsem hrdý na to, že náš tým i nadále nastavuje trendy v celém automobilovém odvětví.“

Barva Techno Blue byla vyvinuta s ohledem na široké použití v autoopravárenství a obohacuje již tak rozmanitou paletu barev koncernu Axalta. Jakožto přední producent lakovacích materiálů a odborník na povrchové úpravy využívá Axalta k určení budoucích barevných trendů své inovativní technologie, pokročilé receptury a v neposlední řadě přehled o barevných preferencích nejen globálního trhu, ale i regionálních trhů.

Produktové portfolio moderních lakovacích materiálů Standox na českém a slovenském trhu zastupuje společnost Servind.

 

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*