Technologická agentura ČR volila předsedu

Spread the love

Současnému předsedovi Technologické agentury ČR Petru Konvalinkovi se podařilo obhájit mandát a zůstává tak v čele agentury další 4 roky. Jeho opětovné jmenování schválila vláda na svém jednání dne 14. 7. 2022. Stal se tak prvním předsedou v historii TA ČR, kterému se podařilo obhájit svou pozici.

Petr Konvalinka bude nadále působit jako člen předsednictva a zároveň předseda Technologické agentury ČR. Do obhajoby šel s důležitými milníky a úspěchy, o které se za necelé 4 roky svého působení zasloužil. Patří mezi ně:

sjednocení podmínek v prostředí aplikovaného výzkumu, vývoje a inovací,

zařazení resortních programů MPO TREND, MD DOPRAVA 2020+ a MŽP PROSTŘEDÍ PRO ŽIVOT do portfolia programů TA ČR,

vytvoření, projednání a schválení nového programu SIGMA,

příprava konceptu spolufinancování projektů, podávaných českými subjekty do výzev HORIZON 2020 a nově i HORIZON EUROPE formou tzv. „cofundů“,

a v neposlední řadě podpora boje proti pandemii covid-19 prostřednictvím vyhlášení speciální veřejné soutěže v programu ETA a současně nabídka rozšířit financované projekty v programech TA ČR o vývoj roušek, masek, testovacích sad. Podobně v souvislosti s válkou na Ukrajině proběhla podpora ukrajinských výzkumníků a výzkumnic, akademiků a studentů ve financovaných projektech TA ČR.

Ohledně dalšího směřování TA ČR už má Petr Konvalinka také jasno:

„Rád bych přispěl k tomu, aby Technologická agentura ČR byla i nadále institucí, která zajistí výrazně lepší propojování výzkumu, vývoje a inovací s průmyslovou praxí a užší spolupráci výzkumných institucí s podniky. Hlavní změna by měla být ve větší orientaci na poskytování komplexních služeb od konzultace projektových záměrů přes pomoc v orientaci na dotační a mimodotační nástroje až po pomoc při ochraně duševního vlastnictví a transferu technologií do praxe,” říká znovuzvolený předseda TA ČR Petr Konvalinka.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*